ΕΠΣ Θράκης: Αγωνία μέχρι τέλους για Ίασμο και Σάπες με τον Ποιμενίδη να κρατά ζωντανή την “ελπίδα” για τον τίτλο

Στο ντερμπι της προτελευταιας αγωνιστικής στις Σαπες, η γηπεδούχος Ελπίδα και ο Μέγας Αλέξανδρος Ιάσμου έχασαν την ευκαιρία να πάρουν προβαδισμα για το πρωτάθλημα μετά το “στείρο” 0-0 και μη εκμεταλλευόμενοι το νέο στραβοπάτημα του ΠΑΟΚ Κοσμίου στον Σώστη και πλέον όλα θα κριθούν στο φιναλε του συναρπαστικού φετινού πρωταθλήματος με 3 ομάδες να διεκδικούν επί ίσοις όροις την κούπα του πρωατθλητη και την άνοδο στην Γ’ Εθνική.
Βασικός υπεύθυνος για το 0-0 ο έμπειρος Κιλκισιώτης πορτιέρο της Ελπίδας Σαπών Γιώργος Ποιμενίδης που όποτε χρειάστηκε έδειξε την κλάση του κρατώντας το μηδεν και δίνοντας ελπίδες στην ομάδα του ώστε με με νίκη επί της Γρατινής και μη νικη του Κοσμίου με τον Ίασμο θα κατακτήσει μετά από χρόνια το πρωτάθλημα.
Το πρώτο μέρος ήταν μέτριο με τον Ίασμο να είναι καπως καλύτερος και να απειλεί στο 22′ με τον Αντωνιάδη όμως το πλασέ του δεν ανησύχησε Ποιμενίδη, όπως και στο 27′ οταν ο πρωην πορτιερο του Κιλκισιακού  έδιωξε το σουτ του Παπαρούνα. Στην επανάληψη ο Ρομπέρ ήταν ατυχος στο 52′ οταν το σουτ του βρηκε το δεξί κάθετο δοκάρι της Ελπίδας. Στο 60′ είχαμε νέυρα με τους Κλή και Κασιώτης να έχουν ένα διαπληκτισμό με τον Κακουλίδη να τους δείχνει από μία κίτρινη, και τον πάικτη της Ελπίδας να αποβάλλεται από το παιχνιδι. Στο 65΄ο Παπαρούνας κατά την αντικατάσταση του από τον Αμοιρόπουλο είχε καποια λεκτική αντιπαράθεση με ανθρώπους των γηπεδούχων και είδε την δεύτερη κίτρινη καρτα. Ωστοσο ο Ιασμος συνεχισε με 11, αφου ο Κακουλίδης εγραψε την κοκκινη μετά την αλλαγή, πραγμα που δεν δέχτηκαν οι παράγοντες των Σαπών. Αυτο ξεσηκωσε τους φιλάθλους που λίγο αργότερα πέταξαν μπουκαλια προς τον βοηθό Καρακασίδη και το παιχνιδι να διακόπτεται για λίγο.
Με τους  φιλοξενούμενους να έχουν και τον πλεονεκτημα του παικτη παραπάνω πίεσαν καπως περισσότερο, έχασαν μια καλή ευκαιρία στο 83′ σε σουτ του Αντωνιαδη που έδιωξε ο Ποιμενίδης, ενώ οι γηπεδούχοι λόγο πριν το φιναλε πήγαν να κλεψουν το τρίποντο αλλά ο ανθρωπος γκολ ως αλλαγη Βαγγέλης Καραθανάσης εστειλε την μπαλα αουτ. Μεγαλη φαση με την λήξη του αγώνα είχε ο Ιασμος αλλά ο Καραπάτσιος μετάαπό πάσα του Βιόπουλου από πλεονεκτική θεση μλονος του έστειλε την μπάλα αουτ και τους συμπαίκτες του και τον προπονητη Αρη Κίτσο να πιανουν τα μαλλια τους για την ευκαιρια να βρεθούν μόνοι στην κορυφη του πρωταθλήματος.
ΕΛΠΙΔΑ ΣΑΠΩΝ (Χαριτόπουλος): Ποιμενίδης, Λιάρος (85′ Γκέκας), Εμμανουήλ, Θ. Καραθανάσης, Ρούφος, Καροτενούτο (70′ Πασάς), Νεαζή Αλή (59′ Β.Καραθανάσης), Κασιώτης, Πάλι, Αμέτ Ερκάν, Κουδούνης (42′ Μπαμπούρης).
ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΙΑΣΜΟΥ (Κίτσος):Παπουτσίδης, Χουσεΐν Χιλμί, Ρομπέρ, Βιόπουλος, Λειβαδιώτης, Ντεμερτσίδης, Μυλωνάς (54′ Καραπάτσιος), Κλης, Γιαννακιτσίδης, Αντωνιάδης, Παπαρούνας (65′ Αμοιρόπουλος).