ΕΚΑΣΑΜΑΘ: Τα σενάρια για την έδρα του τελικού ανάλογα με το αποτέλεσμα Λεύκιππος-Δημοκρίτειο (18:30, LIVE ThrakiSportS)

 

Διεξάγεται στις 18:30 το απόγευμα στο κλειστό της Καλαμίτσας στην Καβάλα ο δεύτερος ημιτελικός του πρωταθλήματος ανδρών της ΕΚΑΣΑΜΑΘ ανάμεσα στον Λεύκιππο Ξάνθης και το Δημοκρίτειο (LIVE από το ThrakiSportS).

Ως γνωστόν ήδη από το βράδυ της Κυριακής γνωρίζουμε τον πρώτο φιναλίστ αυτού του τελικού που είναι ο Αστέρας Καβάλας, έπειτα από την δραματική νίκη του στον πρώτο ημιτελικό της Ξάνθης με αντίπαλο τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης, τον οποίο νίκησε με 57-55.

Δεδομένης της παρουσίας καβαλιώτικης ομάδας στον τελικό, αποκλείεται αυτός να διεξαχθεί στην Καβάλα. Ανάλογα με τον ποιος θα προκριθεί από τους Λεύκιππο ή Δημοκρίτειο θα επιλεγεί και η έδρα του τελικού, που όλα δείχνουν ότι θα διεξαχθεί το προσεχές Σάββατο (μικρή περίπτωση για την Κυριακή).

Αν προκριθεί το Δημοκρίτειο Κομοτηνής, τα πράγματα είναι απλά. Ο τελικός θα διεξαχθεί στην Ξάνθη που είναι ανάμεσα σε Καβάλα και την πρωτεύουσα της Ροδόπης και κατά πάσα πιθανότητα στο Αμοιρίδειο που είναι το μεγαλύτερο γήπεδο της πόλης. Δεδομένου όμως ότι εκεί έγινε και ο ένας ημιτελικός, ενώ θεωρείται βέβαιο ότι το γήπεδο δύσκολα θα γεμίσει από χιλιάδες κόσμου, δεν αποκλείεται να αναζητηθεί ένα μικρότερο γήπεδο στην Ξάνθη, όπως το Μπαλτατζή. Σε κάθε περίπτωση πάντως θα πρέπει να θεωρείται δεδομένη η επιλογή της Ξάνθης.

Αν προκριθεί ο Λεύκιππος Ξάνθης, που για τους περισσότερους είναι το φαβορί όχι μόνο για να φτάσει στον τελικό αλλά και για να κατακτήσει τον τίτλο, γεννάται θέμα αφού δεν υπάρχει κατάλληλο γυμναστήριο ανάμεσα σε Καβάλα και Ξάνθη για τελικό. Θεωρητικά υπάρχει βέβαια το κλειστό της Χρυσούπολης, αλλά ανήκει στον ίδιο νομό με μία εκ των φιναλίστ. Για τον λόγο αυτόν εκτιμάται ότι σε αυτό το ενδεχόμενο είναι εξαιρετικά πιθανό ο τελικός να πάει στο Δημήτρης Κραχτίδης της Δράμας που είναι μεγάλο γήπεδο και θεωρητικά θα είναι ουδέτερη έδρα.

Όλα αυτά βέβαια θα ξεκαθαρίσουν μετά το τέλος του δεύτερου ημιτελικού ανάμεσα σε Λεύκιππο Ξάνθης και Δημοκρίτειο Κομοτηνής, που υπενθυμίζεται ότι φέτος αναμετρώνται για τρίτη φορά, αφού έχουν παίξει τις δύο του πρωταθλήματος αλλά έχουν αναμετρηθεί και στον τελικό του Κυπέλλου στην Κομοτηνή. Και τις τρεις φορές το ροζ φύλλο κατέληξε στην ομάδα της Ξάνθης, αλλά ο ημιτελικός τα διαγράφει όλα αυτά και ξεκινά από το 0-0. Διαιτητές ορίστηκαν οι Δραμινοί Ξενικάκης και Μπακάλης, αξιολογημένοι για Α1 και Α2 Ανδρών αντίστοιχα. Το παιχνίδι ξεκινά στις 18:30 στην Καλαμίτσα και το ThrakiSportS θα καλύψει live την εξέλιξή του, όπως έχει κάνει σε όλη την σειρά των πλέι οφ του Πρωταθλήματος Ανδρών της ΕΚΑΣΑΜΑΘ.