Τέσσερα χρυσά ο Μιχαλεντζάκης στο Πανελλήνιο, κορυφαία επίδοση στον κόσμο και… πλώρη για Βερολίνο και Δουβλίνο

 

Με τον καλύτερο δυνατό τρόπο έκλεισε ο κύκλος των εγχώριων φετινών διοργανώσεων για τον εβρίτη παραολυμπιονίκη Δημοσθένη Μιχαλεντζάκη.

Πριν από τρεις εβδομάδες στην Πτολεμαΐδα κολύμπησε τα 100μ πεταλούδα σε χρόνο 1’01”64 πραγματοποιώντας την κορυφαία επίδοση στον κόσμο για το 2018.

Το Σαββατοκύριακο που μας πέρασε στο Πανελλήνιο πρωτάθλημα ΑμεΑ που πραγματοποιήθηκε στις Ολυμπιακές εγκαταστάσεις των Αθηνών, ο Δημοσθένης επιβεβαίωσε την εξαιρετική του κατάσταση, κολυμπώντας τα 100μ. πεταλούδα ακόμη γρηγορότερα, σε 1’01”03.

Παρέμεινε έτσι στην κορυφή παγκοσμίως βελτιώνοντας την φετινή του επίδοση ενώ κέρδισε 4 χρυσά μετάλλια και πέτυχε ένα νέο Πανελλήνιο ρεκόρ στα 100μ. Πρόσθιο.

Συνέχεια τώρα έχουν οι διεθνείς διοργανώσεις αρχίζοντας με το μεγαλύτερο παγκόσμιο meeting, αυτό του Βερολίνου που φέτος θα διεξαχθεί στις 6 με 10 Ιουνίου. Είναι το μίτινγκ όπου τα τελευταία τρία χρόνια καταρρίπτει κάθε φορά και ένα νέο παγκόσμιο ρεκόρ.

Βέβαια, ο μεγάλος στόχος της φετινής χρονιάς είναι το Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα που θα πραγματοποιηθεί στις 13-19/8 στο Δουβλίνο.

«Είμαστε σε περίοδο σκληρής προετοιμασίας. Όλα εξελίσσονται βάση προγράμματος, είμαστε πολύ καλά, κυρίως χωρίς τραυματισμούς, με πολύ καλή διάθεση και όρεξη. Είμαστε πολύ ευχαριστημένοι με τους μέχρι τώρα χρόνους μας γι αυτή την περίοδο, με τον μεγάλο μας στόχο να είναι τον Αυγουστο…», είπε ο Δημοσθένης Μιχαλεντζάκης στο e-evros.

Ο ίδιος συνέχισε λέγοντας: «Είναι μια περίεργη και δύσκολη χρονιά μιας και υπάρχουν πολλές αλλαγές στους κανονισμούς κολύμβησης παγκοσμίως στους οποίους θα πρέπει και εμείς να προσαρμοστούμε. Ευχαριστώ πολύ τους συλλόγους μου Ηρόδικο και ΟΦΘΑ που βρίσκονται δίπλα μου, τον προπονητή μου που περνάμε ατέλειωτες ώρες μαζί καθώς και όλους όσους βρίσκονται κοντά μας, πιστεύουν σε μένα και διευκολύνουν με τον τρόπο τους το δύσκολο αγώνα μας!».