Volley League: Οι κορυφαίοι του πρωταθλήματος σύμφωνα με τον προπονητή του Εθνικού Αλεξανδρούπολης Σάκη Μουστακίδη

 

Ο Σάκης Μουστακίδης έκανε στο σάιτ της λίγκας τον απολογισμό της σεζόν για τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης, αναφέρθηκε στην αποχώρηση του Νίκου Παλέντζα λίγες μέρες πριν την έναρξη του πρωταθλήματος και ευχήθηκε οι Εθνικές ομάδες να βρουν τον δρόμο τους, το πρωτάθλημα να γίνει περισσότερο ανταγωνιστικό και ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης να έχει καλύτερο μέλλον.

Αναλυτικά οι επιλογές κορυφαίων 2017-18 για τον προπονητή του Εθνικού Αλεξανδρούπολης Σάκη Μουστακίδη, που αναδείχθηκε από τους συναδέλφους του κορυφαίους προπονητής όλου του πρωταθλήματος:
Πασαδόρος: Ματίας Βάλκιερς (ΠΑΟΚ)
Διαγώνιος: Νικολάι Ουτσίκοφ (ΠΑΟΚ)
Ακραίος: Ραφαήλ Κουμεντάκης (ΠΑΟΚ)
Ακραίος: Τοντόρ Αλεξίεφ (Ολυμπιακός ΣΦΠ)
Κεντρικός: Λουίς ντα Σίλβα Σάντος Πεντράο (Ηρακλής Χαλκίδας)
Κεντρικός: Μάρκους Μπέμπε (Ολυμπιακός ΣΦΠ)
Λίμπερο: Θεολόγος Δαρίδης (Ολυμπιακός ΣΦΠ)
Κ20: Χαράλαμπος Ανδρεόπουλος (Παναθηναϊκός ΑΟ)
Προπονητής: Ντανιέλε Ρίτσι (ΠΑΟΚ)

Για τον στόχο και την επιλογή του προπονητή που «δεν θέλει να έχει αντίπαλο» ο Μουστακίδης ανέφερε: «Καταφέραμε να διατηρήσουμε την ομάδα στην κατηγορία κάτω από δύσκολες συνθήκες. Ευχαριστώ τους παίκτες για τη μεγάλη προσπάθεια που έκαναν. Θα μπορούσαμε να είχαμε αποφύγει τις περιπέτειες των πλέι άουτ εάν είχαμε τακτοποιήσει νωρίτερα τις εκκρεμότητες που είχαμε. Οι αγώνες που δώσαμε με τον ΠΑΟΚ μας δυσκόλεψαν και γι αυτό προτείνω τον Ντανιέλε Ρίτσι ως τον προπονητή που δεν θέλω να έχω αντίπαλο».

Το fair play της σεζόν 2017-18: «Στον κρίσιμο αγώνα που δίναμε με τον Παναθηναϊκό για τα πλέι άουτ ο κεντρικός Ντρέικ Σιλμπερνάγκελ σήκωσε το χέρι του και παραδέχτηκε ένα δύσκολο μπλοκ άουτ διευκολύνοντας την ομαλή ροή του αγώνα».

Η πιο δύσκολη στιγμή: «Η αποχώρηση του Νίκου Παλέντζα από την ομάδα επτά ημέρες πριν από την έναρξη του πρωταθλήματος. Ηταν κάτι που κόστισε στην ομάδα και έφερε αλυσιδωτά ζητήματα».
Η κορυφαία στιγμή: «Η πρώτη νίκη που κάναμε επί της Νίκης στο Αιγίνιο για τα πλέι άουτ με σκορ 3-0. Εκεί κάναμε τη διαφορά και ουσιαστικά εξασφαλίσαμε την παραμονή μας».

Η ευχή για τη σεζόν 2018-19: «Εύχομαι οι Εθνικές ομάδες να πετύχουν τους στόχους τους και να έχουμε ακόμα καλύτερο πρωτάθλημα. Κυρίως εύχομαι ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης να έχει καλύτερο μέλλον σχεδιάζοντας από σήμερα τη νέα σεζόν».