Β’ Εθνική: Έχασε στον Λαγκαδά και μετά από χρόνια υποβιβάστηκε οριστικά στη Γ’ Κατηγορία η Ασπίδα Ξάνθης

 

Νέα ήττα γνώρισε στον Λαγκαδά η ομάδα της Ασπίδας Ξάνθης από τον τοπικό Ερμή και δυστυχώς είπε «αντίο» οριστικά στην Β’ Εθνική, αφού υποβιβάζεται μετά από χρόνια και πάλι στην Γ’ Εθνική.

Η ομάδα του Κώστα Ιωαννίδη πλήρωσε το κακό ξεκίνημα στα δύο ημίχρονα της αναμέτρησης με τον Ερμή, και δεν κατάφερε να φτάσει στη νίκη με αποτέλεσμα να γνωρίζει άλλη μια ήττα. Έτσι, ανεξαρτήτως του αποτελέσματος στον αγώνα της Χαλκηδόνας με το Πευκοχώρι, η Ασπίδα παίρνει τον δύσκολο δρόμο προς την Γ’ Εθνική, παρά τις μεγάλες προσπάθειες που κατέβαλλε όλη τη σεζόν για την παραμονή.

Το πρώτο δεκάλεπτο ήταν κακιστο για την Ασπιδα που έχανε 9-0 και 18-4, ωστόσο με ξέσπασμα στο τέλος του μείωσε 22-15, και αν και ο Ερμής ξέφυγε 30-19 οι Θρακιώτες μείωσαν στο ημίχρονο 34-29. Στο τρίτο δεκάλεπτο η Ασπίδα δε μπήκε καλά στο παρκέ έκανε να σκοράρει 5 λεπτά  και βρέθηκε να χανει 48-29 σημείο όπου και κρίθηκε ο αγώνας, ενω και η Χαλκηδόνα κέρδιζε στο σημείο εκείνο το Πευκοχώρι. Η Ασπίδα προσπάθησε μείωσε 53-39 στο 30′ αλλά έχοντας τραγικά ποσοσυτα στις βολές κάτω από … 30% και τα απιθετικά της όπλα Γκελιο και Κουτσογιάννη να πετυχαίνουν 4 συνολικά πόντους το 65-56 υπέρ του Λαγκαδά είναι τιμητικό για τους Ξανθιώτες που ωστόσο έχεουν παράπονα από την διαιτησια αλλά και κάποιους ανθρώπους των γηπεδούχων που προκαλεσε ένταση μετά την λήξη της αναμέτρησης.

Πλέον η Ασπίδα μετά από 2 χρόνια επιστρέφει στην Γ’ Εθνική, ενώ στην κατηγορία παρέμεινε η Χαλκηδόνα παρά την ήττα της στο φινάλε από το Πευκοχώρι γνωρίζοντας ωστόσο το αποτέλεσμα στον Λαγκαδά.

Τα δεκάλεπτα: 22-15, 34-29 (ημίχρονο), 53-39, 65-56 (τελικό αποτέλεσμα)

ΕΡΜΗΣ ΛΑΓΚΑΔΑ (Τσούρμας): Mήνου, Αμπατζάς 21 (2), Δημητρακάς, Ελευθεριάδης, Τοπουζίδης 9 (1), Μάρουσιτς, Παρίτσης 6 (1),Χριστοδούλου, Αβοκάτος, Γκαμούρας 21, Νότης 5 (1), Κοτσάνος 3.
ΑΣΠΙΔΑ ΞΑΝΘΗΣ (Ιωαννίδης): Αμούτζιας 6, Παπαδάκης 4, Γρούδος 11, Τσιόγκας 12 (4), Στεφανίδης 2, Κλωναράς, Ανθής 1, Κουτσογιάννης, Γκέλιος 4, Απιδόπουλος 4, Μασμανίδης 6, Σαββίδης 6.

ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΤΗΝ LIVE ΜΕΤΑΔΟΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΑΠΟ ΤΟ THRAKISPORTS ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ ΕΔΩ