ΕΚΑΣΑΜΑΘ: Για ένα σουτ στο τέλος έμεινε εκτός τελικού ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης στον δραματικό ημιτελικό με τον Αστέρα Καβάλας

 

Κοντά σε μια ακόμη μεγαλη ανατροπή έφτασε ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης που για τον πρωτο ημιτελικό του πρωταθλήματος ανδρών της ΕΚΑΣΑΜΑΘ ηττήθηκε από τον Αστέρα Καβάλας με 55-57 στο Αμοιρίδειο στην Ξάνθη.

Ετσι οι Καβαλιώτες ειναι  η πρωτη ομάδα που περνά στον τελικο της ΕΚΑΣΑΜΑΘ. Εκεί θα περιμένει έναν από τους Λεύκιππο και Δημοκρίτειο που αναμετρώνται την Τετάρτη.

Ο αγώνας ήταν συγκλονιστικός ανάμεσα σε δυο ισοδύναμες και νεανικές ομάδες που έτρεξαν αρκετά. Στα τελευταία 15 λεπτά το ματς πήγαινε πόντο πόντο και τελικά κρίθηκε στο τελευταίο σουτ.

Επίθεση είχε ο Εθνικός, ο Φωτιάδης σηκώθηκε για το τρίποντο που θα έδινε τη νίκη, δεν μπόρεσε όμως να ευστοχήσει όπως τόσες άλλες φορές σε αυτά τα πλέι οφ και έτσι ο Αστέρας πέρασε στον τελικό.

Αυτή ήταν η πρώτη φετινή νίκη του Αστέρα Καβάλας επί του Εθνικού Αλεξανδρούπολης αλλά και η πιο σημαντική. Μέχρι σήμερα οι Εβρίτες αποτελούσαν τον κακό δαίμονα των Καβαλιωτών, που έχουν νικήσει στην κανονική διάρκεια τόσο τον Λεύκιππο όσο και το Δημοκρίτειο που συγκροτούν το ζευγάρι του δεύτερου ημιτελικού, αλλά είχαν χάσει από τον Εθνικό δυο φορές.

Δεκάλεπτα: 11-13, 24-33 (ημίχρονο), 48-47, 55-57 (τελικό αποτέλεσμα)