Έφαγε «άκυρο» η Ξάνθη για τον ερχομό της Εθνικής Ανδρών λόγω… Ιράν

 

Δεν θα έρθει τελικά η Εθνική Ανδρών στην Ξάνθη για μίνι προετοιμασία και το φιλικό παιχνίδι με το Ιράν, που έχει προγραμματιστεί στις 2 Ιουνίου.

Αν και υπήρξαν πολλές πιθανότητες για να συμβεί αυτό και να έρθει η Ελλάδα σε επίπεδο ανδρών για πρώτη φορά μετά από σχεδόν δύο δεκαετίες στην Ξάνθη. Δυστυχώς η απόφαση που ελήφθη το μεσημέρι στην συνεδρίαση της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΕΠΟ, παρόντος του Γιώργου Πανίδη, ήταν ο αγώνας να φιλοξενηθεί στην Αθήνα.

Η περίπτωση της φιλοξενίας του συγκεκριμένου φιλικού είχε δυσκολέψει από την στιγμή που υπήρξαν οι δραματικές πολιτικές και διπλωματικές εξελίξεις με το Ιράν, με τον Ντόναλντ Τραμπ να αποσύρει τις ΗΠΑ από την συμφωνία για τα πυρηνικά της Τεχεράνης και να τινάζει στον αέρα τον ειρηνευτικό οδικό χάρτη που αποφασίστηκε το 2015 στην Βιέννη. Αν και ο αθλητισμός δεν πρέπει να εμπλέκεται με την πολιτική, ο ερχομός του αντιπροσωπευτικού συγκοτήματος της ισλαμικής δημοκρατίας στην Θράκη δυσκόλεψε πολύ μετά από αυτές τις εξελίξεις.

Συν τοις άλλοις, λέγεται ότι και το Ιράν για λόγους ασφαλείας αλλά και άνεσης απέρριψε το ενδεχόμενο να φιλοξενηθεί το φιλικό σε επαρχιακή ελληνική πόλη και ζήτησε να γίνει στην πρωτεύουσα. Άλλωστε το φιλικό αυτό για το Ιράν θα αποτελεί την πρόβα τζενεράλε ενόψει της συμμετοχής του στο Μουντιάλ της Ρωσίας. Ωστόσο αυτό που μένει είναι η θετική διάθεση που έδειξαν τα περισσότερα μέλη του Δ.Σ.της ΕΠΟ στην πρόταση Πανίδη να φιλοξενηθεί η Εθνική Ανδρών στην Θράκη, οπότε όλα δείχνουν ότι η στιγμή αυτή δεν θα αργήσει πολύ.