Αντίστροφη μέτρηση για το 26ο Συνέδριο του ΤΕΦΑΑ Κομοτηνής! Έρχονται για να λάβουν μέρος επιστήμονες μέχρι και από την… Κίνα

Αντίστροφη μέτρηση για το 26ο Συνέδριο του ΤΕΦΑΑ Κομοτηνής! Έρχονται για να λάβουν μέρος επιστήμονες μέχρι και από την… Κίνα

 

Σύνεδροι από Ελλάδα, Κύπρο, Ηνωμένο Βασίλειο, Γερμανία, Σερβία, Βουλγαρία, Ρουμανία, Νορβηγία, ακόμα και την… Κίνα θα βρεθούν και πάλι στην Κομοτηνή στα τέλη της εβδομάδας κάνοντάς την για μερικές μέρες πρωτεύουσα της αθλητικής επιστήμης

Το Διεθνές Συνέδριο Φυσικής Αγωγής & Αθλητισμού (Δ.Σ.Φ.Α.Α.) διεξάγεται για 26η συνεχόμενη χρονιά, από την Παρασκευή 18 Μαΐου έως την Κυριακή 20 Μαΐου 2018. Η Σχολή Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού του Δ.Π.Θ. συνεχίζει δυναμικά και με προσήλωση την παράδοση ενός επιτυχημένου θεσμού, εγκαινιάζοντας στο συνέδριό της ένα νέο οργανωτικό γεγονός που θα πλαισιώνει από εφέτος το πρόγραμμα του Συνεδρίου, το 1ο Φόρουμ Αθλητικής Επιστήμης.

Στα πλαίσια αυτού, πανεπιστημιακοί και ερευνητές από τον ευρύτερο χώρο της Αθλητικής Επιστήμης από Ελλάδα και εξωτερικό, θα καλούνται να παρουσιάσουν τα τελευταία επιστημονικά τους επιτεύγματα, με σκοπό την ενημέρωση των ειδικών της επιστήμης μας αλλά και των φοιτητών και αποφοίτων μας. Αναμένεται και φέτος να ταξιδέψουν στην πρωτεύουσα της Θράκης αξιόλογοι επιστήμονες από την Ελλάδα και το εξωτερικό, προκειμένου να παραστούν στις εργασίες του Συνεδρίου.

Πέντε στρογγυλές τράπεζες, και επτά σεμινάρια με εκλεκτούς καλεσμένους ομιλητές είναι προγραμματισμένα από την Παρασκευή 18 έως την Κυριακή 20 Μαΐου. Μια ξεχωριστή ημερίδα επίσης, με θέμα την ανάπτυξη επιχειρηματικών δράσεων και της επαγγελματικής εικόνας στον αθλητισμό, θα αναδείξει προβληματισμούς και θα συνδέσει την επιτυχή μετάβαση από την πανεπιστημιακή εκπαίδευση στην επαγγελματική πράξη. Στο Συνέδριο θα παρουσιαστούν πάνω από 200 ανακοινώσεις με ερευνητικές μελέτες καθώς και εργασίες πρακτικού ενδιαφέροντος που καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα θεμάτων της Αθλητικής Επιστήμης.

Κεντρική ομιλήτρια του Συνεδρίου όπως έχει γράψει το ThrakiSportS θα είναι η καθηγήτρια στο Πανεπιστήμιο του Μπέρμιγχαμ και απόφοιτος του ΤΕΦΑΑ ΔΠΘ Αφροδίτη Στάθη. Θα είναι η κεντρική ομιλήτρια στην επίσημη τελετή έναρξης που θα γίνει την Παρασκευή στις 20.30 στο Αμφιθέατρο «Γ. Παπαδριέλλης» της Σ.Ε.Φ.Α.Α. του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης.

Στόχοι του συνεδρίου είναι η προβολή των σχετικών με τον αθλητισμό ερευνητικών δραστηριοτήτων, η παρουσίαση των νέων επιστημονικών επιτευγμάτων στο χώρο της επιστήμης του αθλητισμού, η δημιουργία ευνοϊκών συνθηκών αλληλεπίδρασης, συζήτησης και κοινωνικοποίησης των συνέδρων ίδιων ή διαφορετικών θεματικών ενοτήτων, η διάδοση επιστημονικών μεθόδων και τεχνογνωσίας σχετικής με την αγορά εργασίας και τέλος η δημοσιοποίηση νέων ερευνητικών αποτελεσμάτων μέσω των εκδόσεων του Συνεδρίου. Το συνέδριο συνεχίζει να στοχεύει πάντα στην αναβάθμιση και τη διάχυση της επιστημονικής γνώσης μέσω της επικοινωνίας και της ανταλλαγής απόψεων.

Πέρα όμως από τους ακαδημαϊκούς στόχους, η επιπλέον ενίσχυση της σχέσης του Πανεπιστημίου με την τοπική κοινωνία παραμένει σταθερή και αδιαπραγμάτευτη επιδίωξη. Για μια ακόμα χρονιά, το Σάββατο από τις 10:00 έως τις 19:00 παρέχεται η δυνατότητα δημιουργικής απασχόλησης των παιδιών των συνέδρων. Επισημαίνεται ότι όλες τις ημέρες του Συνεδρίου θα είναι παρόντες εθελοντές του Σώματος Σαμαρειτών για οποιαδήποτε ανάγκη προκύψει. Τέλος, όπως και τα προηγούμενα δυο έτη, στα πλαίσια του Συνεδρίου και σε συνεργασία με την Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση Πολιτισμού – Παιδείας – Αθλητισμού του Δήμου Κομοτηνής διεξάγεται και η δρομική γιορτή της Κομοτηνής, το KomoRun.

Την Κυριακή 20 Μαΐου στις 09.30 το πρωί στην κεντρική πλατεία της Κομοτηνής θα δοθεί από τον Δήμαρχο Κομοτηνής η εκκίνηση για τον ημιμαραθώνιο του KomoRun ενώ το απόγευμα στις 17.30, η Κοσμήτορας της ΣΕΦΑΑ και η Πρόεδρος της ΔΚΕΠΠΑ Κομοτηνής, θα δώσουν την εκκίνηση των 5 χιλιομέτρων.

Σχόλια

comments