Volley League: Στον αέρα η συμμετοχή της ΑΕ Κομοτηνής ένα μήνα μετά την άνοδο λόγω… έλλειψης κατάλληλου γηπέδου

 

Συμπληρώνεται ακριβώς ένας μήνας από την ημέρα που η Αθλητική Ένωση Κομοτηνής πραγματοποίησε την δική της υπέρβαση, φτάνοντας στην Volley League ωστόσο το ερώτημα όλων είναι το γήπεδο το οποίο θα φιλοξενεί τους εντός έδρας αγώνες.

Το ιστορικό ΔΑΚ της πόλης, το κλειστό γυμναστήριο Κομοτηνής δηλαδή στην περιοχή όπου γίνεται το παζάρι, το οποίο μπορεί να χωρέσει (με πολύ δυσκολία) 500 φιλάθλους, είναι το πρώτο γήπεδο που έρχεται στο μυαλό όλων, καθώς αποτελεί παραδοσιακά έδρα των ομάδων της πόλης αλλά  όπως φαίνεται δεν πληρεί τις προυποθέσεις για να φιλοξενήσει αγώνες επιπέδου Α1 Ανδρών. Οι προδιαγραφές από την προ εικοσαετίας συμμετοχή της ΑΕΚ στην ίδια κατηγορία έχουν άλλωστε αλλάξει. Επιπλέον δεν έχει τις απαραίτητες παροχές σε όλα τα επίπεδα και σίγουρα δεν είναι η καλύτερη επιλογή ακόμα και αν η Λίγκα δώσει τελικώς το “ok”, κάτι που παραμένει πάντως στην παρούσα φάση αμφίβολο.

Αυτό όμως που υπάρχει σαν ερώτημα εδώ και χρόνια και κορυφώνεται τις τελευταίες ημέρες είναι το κλειστό γυμναστήριο του Δευτέρου Λυκείου της Κομοτηνής, το οποίο είναι υπερσύγχρονο και καλύπτει τις ανάγκες για την φιλοξενία αναμετρήσεων υψηλού επιπέδου. Ωστόσο είναι γυμναστήριο σε σχολικό κτήριο και επιπροσθέτως ουδείς ξέρει και στην περίπτωση αυτή τι ζήτημα θα δημιουργηθεί με την χωρητικότητά του. Κανείς δεν έχει βγει επίσημα από την Δημοτική Παράταξη του Γιώργου Πετρίδη να μιλήσει υπεύθυνα για τον λόγο για τον οποίο δεν πραγματοποιούνται εκεί μέχρι σήμερα επίσημες αναμετρήσεις. Η άνοδος της ΑΕ Κομοτηνής είναι μια καλή ευκαιρία για να συζητηθεί και πάλι το θέμα αυτό και να αξιοποιηθεί καλύτερα ένα στολίδι που για την ώρα περιορίζεται πέρα από τις σχολικές ανάγκες μόνο σε… προπονήσεις και αγώνες παιδικοεφηβικών πρωταθλημάτων.

Τέλος, υπάρχει ακόμα ένα στολίδι στην Κομοτηνή, το οποίο είναι το κλειστό Γυμναστήριο του ΤΕΦΑΑ στην πανεπιστημιούπολη του Δημοκριτείου Πανεπιστημίου Θράκης, το οποίο θέλει πολλές βελτιωτικές παρεμβάσεις. Επιπλέον  τίθεται εδώ το θέμα του Πανεπιστημιακού Ασύλου, με το οποίο απαγορεύεται η παρέμβαση της Αστυνομίας. Έτσι δυσκολεύει πολύ η φύλαξη των αναμετρήσεων που γίνονται απέναντι σε ομάδες που παραδοσιακά έχουν κόσμο. Φανταστείτε λοιπόν έναν αγώνα με Ολυμπιακό ή Παναθηναϊκό ή ΠΑΟΚ χωρίς αστυνομικές δυνάμεις.  

Οι άνθρωποι της Αθλητικής Ένωσης Κομοτηνής έκαναν και συνεχίζουν να κάνουν την δική τους υπερπροσπάθεια για να βρεθεί λύση. Όλοι εύχονται να βρεθεί η καλύτερη δυνατή για την πόλη της Κομοτηνής. Ελπίζουν ότι ο δήμαρχος Κομοτηνής Γιώργος Πετρίδης δεν θα περιοριστεί στην συγχαρητήρια ανακοίνωση λίγη ώρα μετά την επίτευξη της ανόδου αλλά θα προσπαθήσει να βρει την καλύτερη λύση, δεδομένου ότι η ΑΕ Κομοτηνής θα είναι η μοναδική ομάδα σε οποιοδήποτε άθλημα που θα αγωνίζεται τη νέα σεζόν σε μεγάλη κατηγορία εθνικού πρωταθλήματος.

Το εφιαλτικό σενάριο είναι να κληθεί η ομάδα της ΑΕ Κομοτηνής να αγωνιστεί εκτός Κομοτηνής, δηλαδή εκτός Ροδόπης, σε Ξάνθη ή Αλεξανδρούπολη, επειδή δεν θα υπάρχει κλειστό γυμναστήριο να πληρεί τις προδιαγραφές. Ένα τέτοιο σενάριο στις παρούσες συνθήκες, έναν μήνα μετά την επίτευξη της ανόδου, είναι ωστόσο απίθανο. Καθώς δεδομένα σε αυτήν την περίπτωση η ΑΕ Κομοτηνής θα υποχρεωθεί να επιστρέψει την πρόσκληση συμμετοχής στην Α1 Ανδρών και θα πάνε τζάμπα τόσο οι πανηγυρισμοί της Πρωταπριλιάς όσο και οι συγχαρητήριες ανακοινώσεις των πολιτικών αρχών του τόπου.