Β’ Εθνική: Η μάχη της παραμονής για την Ασπίδα Ξάνθης και τους δυο Θεσσαλονικιούς ανταγωνιστές της τρεις στροφές πριν το φινάλε

 

Τρεις αγωνιστικές επέμειναν για την ολοκλήρωση της Β’ Εθνικής Ανδρών μπάσκετ στο Βορρά και το ενδιαφέρον ειναι μέγαλο στην κορυφή και στις προνομιουχες θέσεις ανόδου, όπου παλέυουν οι Χαρίλαος Τρικούπης, Καβαλα, Πευκοχώρι και Ίκαροι Σερρών, αλλά και στις θέσεις παραμονής όπου η Ασπίδα Ξάνθης και άλλες δυο πλέον ομάδες, θέλουν να αποφύγουν το ένα εισιτήριο που οδηγεί μαζί με τους Τιτάνες Παλαμά και την Ελίμεια στην Γ’ Εθνική.

Έτσι την 13η θέση θέλουν να αποφύγουν εκτός της Ασπίδας, η Γέφυρα και η Χαλκηδόνα με το όριο να ανεβαίνει στις 10-11 νίκες, αφού η Χαλκηδόνα νίκησε εκτός εδρας σε Στρατώνι και Γέφυρα.

Η Ασπίδα Ξάνθης που έχει 8 νίκες αν και είχε θεωρητικά ευκολο πρόγραμμα φαινεται να πληρώνει τις ήττες στον Εύμοιρο και ιδίως αυτην με την Γεφυρα την περασμενη εβδομάδα, αν και η νίκη επί του Αγρινίου της έδωσε ανασα παραμονής. Ακολουθούν ο δύσκολος αγωνας με την πιο φορμαρισμένη ομάδα της κατηγορίας το Ανατόλια εκτός, τα Πεύκα εντος και το Λαγκαδα εκτός, όπου η Ασπίδα πρέπει να πετύχει ακόμα δυο νίκες μέχρι το φιναλε του πρωταθλήματος, αφού σε τριπλή ισοβαθμία με Γέφυρα και Χαλκηδόνα πέφτει. Το μόνο θετικό ότι έχει την ισοβαθμία με την Χαλκηδονα (νίκησε +4 στην Ξάνθη, έχασε -3 στην Θεσσαλονίκη).

Η Γέφυρα με 9 νίκες δείχνει σχεδόν σίγουρη αφού έχει όλες τις ισοβαθμιες και με Ασπίδα αλλα και με Χαλκηδόνα. Μετά το διπλό στην Ξάνθη, ηττήθηκε στο γειτονικό ντερμπι από την Χαλκηδόνα κρατώντας ωστόσο το +5 και την ισοβαθμία, ακολουθούν ωστόσο δύσκολα παιχνιδια που ίσως ακομα και αν δε κερδίσει κανενα μπορεί να σωθει σε τριπλή ισοβαθμία (στις 9 νίκες). Οι πιθανότητες είναι υπέρ της αλλα αγωνιζόμενη με Αγρίνιο, Μεσολογγι και Ανατόλια μια νίκη θα την εξασφαλιζε 100%.

Τέλος ερχόμαστε και στην Χαλκηδόνα, τους … Χιούστον Ροκετς λόγω χρωμάτων της κατηγορίας, που κάνει πορεία πρωταθλητισμού στο β΄γυρο. Η ομάδα του ιδιοκτήτη ξενοδοχειακών μονάδων Κορνήλιου Τσαλώνη μετα τις μεγαλες εκτός έδρας νικες σε Στρατωνι και Γέφυρα έφτασε τις 9 νίκες και αν και έχει να δώσει ένα παιχνιδι λιγότερο, είναι το μεγαλο φαβορί για την παραμονη. Θέλει μια νίκη για να είναι σίγουρη στα δυο εντος εδρας παιχνίδια με τους πρωτοπόρους Μεσολογγι και Πευκοχωρι. Το αν μπορεί, οι 6 νίκες της στον β’ γύρο και οι 4 στα πέντε τελευταία δείχνουν πως μπορεί.

Αναλυτικά το πρόγραμμα των 3 μονομάχων:

11. Γέφυρα 34 (9 νίκες): Αγρίνιο (εκτος), Μεσολογγι (εντος), Ανατόλια (εκτος)
12. Χαλκηδόνα (9 νίκες): Μεσολόγγι (εντος), (ρεπό), Πευκοχώρι (εντός)
————————————————–
13. Ασπίδα Ξάνθης (8 νίκες): Ανατόλια (εκτός), Πεύκα (εντός), Λαγκαδας (εκτός)