ΕΠΣ Θράκης: Τα κανόνια της Α’ Κατηγορίας με την ολοκλήρωση του πρώτου γύρου σε πλέι οφ και πλέι αουτ

 

Συναρπαστικό όπως και αναμενοταν είναι και φέτος το πρωτάθλημα στην ΕΠΣ Θράκης όπου όλα θα κριθούν για την μάχη του τίτλου και την παραμονή κυριολεκτικά την τελευταία αγωνιστική των πλει οφ και πλέι αουτ, με την Ελπίδα Σαπών και τον ΠΑΟΚ Κοσμίου να βρίσκονται στην κορυφή, τον Ίασμο να ακολουθεί και την πρωταθλήτρια χειμώνα Δόξα Γρατινης να φαίνεται να ξεφουσκώνει αφού με περιορισμένο ροτέσιον φαίνεται πως δεν μπορεί να ακολουθήσει τους 3 πρωτοπόρους. 

Η μάχη των σκόρερ με την λήξη της πρώτου γύρου και των πλει οφ και πλει αουτ φέρνει ένα ξεκάθαρο φαβορί, το περσινό π΄ρωτο σκόρερ αλλά και στο παρελθόν στην ΕΠΣ Θρακης τον ασταμάτητο Ερκάν της Ελπίδας Σαπών με την λήξη της κανονικής περιόδου πέρασε πρώτος αν και έχασε 7 αγώνες λόγω  τραυματισμού, ξεφευγοντας και αλλο 5 αγώνες πριν το φινάλε του πρωταθλήματος.

Συγκεκριμένα  ο πρωην φορ του Έβρου Σουφλίου, Εθνικού Αλεξανδρούπολης, Ιάσμου και Κοσμίου Ερκαν εφτασε τα 18 τέρματα, έχοντας 3 στα πλέι οφ, με τον Δημήτρη Μπόζη της απογοητευτικής Δόξας Γρατινης να έχει 15 τέρματα (1 στα πλέι οφ). Στα 12 βρίσκονται ο πρωην επιθετικός του Κοσμίου, της Ελπίδας Σαπών, της Δόξας Προσκυνητών και πλέον του Σπάρτακου Αγίων Θεοδώρων Στέλιος Βασιλακάκης που είναι “ασφαιρος” στα πλέι οφ και ο 25χρονος πρωην επιθετικός της ομαδας Κ20 της Ξάνθης, Ελπίδας Σαπών, Ασπίδας Ξάνθης και τώρα πια αμυντικός της Δόξα Σώστη Δημήτρης Ανδρικου που ωστόσο ήταν τραυματίας και επέστρεψε στους τελευταίους αγώνες.

Στα 10 βρίσκεται ο εκπληκτικος με την Ελπίδα Σαπών στα πλει οφ (3 γκολ) Ελβις Πάλι, οι “ασφαιροι” στα πλέι οφ  Βασιλης Αντωνιάδης του Ιάσμου και ο πρωην συμπαίκτης του Σεφκετ Σελήμ ή Silo της Γρατινής, ο Βαγγέλης Χατζητουλούσης του Κοσμίου, o Διονύσης Κυριακόπουλος της Γρατινής και ο πρωην μεσοεπιθετικός της Μονπελιέ, Πανθρακικού, ΠΑΟΚ, Απόλλων Λεμεσού, Καβάλας Μπερτραντ Ρομπέρ.

Στα 9 εφτασε ο  Βαγγέλης Γρίβας του Σπάρτακου, και με 8 τέρματα ακολουθούν οι Χρήστος Γιαννακιτζίδης του Μέγα Αλέξανδρου,  ο Κώστας Πασχάλης της Γρατινής (2 γκολ στα πλέι οφ), ο Βαγγέλης Βουλγαρίδης του Σώστη και ο  Πατρικ Ογκουνσότο που ωστόσο συνεχίζει πλέον στην ΕΠΣ Χαλκιδικης στα Μουδανιά μετα την φυγή του στο τέλος του α’ γύρου.

Τέλος 7 τερματα έχει o Γιάννης Μαυρόπουλος της Στρύμης, ο Σταθης Κισσούδης της Μεσούνης, ο Φώτης Ξενάκης του Κοσμίου και ο συμπάικτης του Γιώργος Ρουμπιες έχοντας 5 από τα 7 γκολ της ομάδας του στα πλει οφ.

Εκτός του Ρουμπιε, εκπληκτικα πλει οφ και πλέι αουτ κανουν και οι Πέτρος Στυλιανιδης του Πολυανθου και ο πρωην αθλητής στίβου του Ηρακλή και φουλ μπακ της Αναγέννησης Παγουρίων Λάζαρος Τοτονίδης με 4 τερματα, ενώ 3 γκολ πλην των Ερκάν και Παλι, έχουν οι  Β. Καραθανασης της Ελπίδας, Δημητρης Ζουκας του Πολυάνθου και  Αργύρης Χαλβατζης της Στρύμης.

Αναλυτικά οι πρώτοι σκόρερς του πρωταθλήματος της ΕΠΣ Θράκης

18 τέρματα: Αμέτ Ερκάν (Ελπίδα Σαπών)

15 τέρματα: Μπόζης (Δόξα Γρατινής)

12 τέρματα: Βασιλακάκης (Σπάρτακος Αγίων Θεοδώρων), Ανδρίκου (Δόξα Σώστη)

10 τέρματα: Πάλι (Ελπίδα Σαπών), Ρομπέρ (Μέγας Αλέξανδρος Ιάσμου), Αντωνιάδης (Μέγας Αλέξανδρος Ιάσμου/Δόξα Γρατινής), Κυριακόπουλος, Σεφκέτ Σελήμ (Δόξα Γρατινής), Χατζητουλούσης (ΠΑΟΚ Κοσμίου)

9 τέρματα: Γρίβας (Σπάρτακος Αγ. Θεοδώρων)

8 τέρματα: Γιαννακιτσίδης(Μέγας Αλέξανδρος Ιάσμου), Πασχάλης (Δόξα Γρατινής), Βουλγαρίδης (Δόξα Σώστη), Πάτρικ Ογκουνσότο (Μέγας Αλέξανδρος Ιάσμου/Μουδανιά)

7 τέρματα: Κισσουδης (Μεσσούνη), Ρουμπιες, Φ. Ξενάκης (ΠΑΟΚ Κοσμίου), Μαυρόπουλος (Ορφέας Στρύμης)

6 τέρματα: Καραπάτσιος, Βιόπουλος (Μέγας Αλέξανδρος Ιάσμου), Μουρατίδης, Τοτονίδης (Αναγέννηση Παγουρίων), Ροδουσάκης (Κομψάτος Πολυάνθου/Ξυλαγανή), Στυλιανιδης (Ξυλαγανη/Πολύανθος), Γκεοργκίεφ (Δόξα Σώστη)

5 τέρματα: Χατζίδης (ΠΑΟΚ Κομοτηνής/ Δόξα Γρατινής), Παπασωτηρίου (Δόξα Σώστη), Νάνος (ΠΑΟΚ Κοσμίου), Καπλανίδης, Θεοδωρίδης (ΠΑΟΚ Κομοτηνής), Β. Καραθανάσης (Ελπίδα Σαπών), Χαλβατζής (Ορφέας Στρύμης)

Η  ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΣΤΟ ΦΙΝΑΛΕ ΤΟΥ ΠΡΩΤΟΥ ΓΥΡΟΥ ΣΕ ΠΛΕΪ ΟΦ ΚΑΙ ΠΛΕΪ ΑΟΥΤ ΤΗΣΑ’ ΕΠΣ ΘΡΑΚΗΣ ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ ΕΔΩ