Α2 Γυναικών: Η μη άνοδος της Πυλαίας οδήγησε στον υποβιβασμό την Ασπίδα Ξάνθης

 

Δεν κατάφερε η Πυλαία να ανέβει στην Α1 Γυναικών και σε συνδυασμό με τον υποβιβασμό από αυτήν του Ολυμπιακού Βόλου, η Ασπίδα Ξάνθης οριστικά υποβιβάζεται στο τοπικό πρωτάθλημα της ΕΚΑΣΑΜΑΘ.

Όπως σημείωσε η Ξάνθη Sport, στην Α1 Γυναικών ανέβηκαν για πρώτη φορά στην ιστορία τους τα Καλύβια. Στο μπαράζ ανόδου που έγινε στην Νέα Ιωνία του Βόλου επικράτησαν με 70-47 της ΑΕ Πυλαίας και εξασφάλισαν το τρίτο εισιτήριο που οδηγεί στην κατηγορία των μεγάλων του γυναικείου μπάσκετ.

Ωστόσο η ήττα της Πυλαίας, σημαίνει ότι η Ασπίδα Ξάνθης, δεν θα αγωνίζεται πλέον στην Α2 Εθνική Κατηγορία Γυναικών, αλλά στο Πρωτάθλημα της ΕΚΑΣΑΜΑΘ, εκτός εαν γίνει ένα … θαύμα. Η παραμονή έχει άμεση συνάρτηση με το αν θα ανεβαινε η Πυλαία αλλά και το αν θα παραμείνει ο Ολυμπιακός Βόλου ή ο Παναθλητικός στην Α1 Εθνική Κατηγορία. Τα μπαραζ παραμονης αρχίζουν προσεχως (2/5) και η Ασπίδα εύχεται υποβιβασμό των Eσπερίδων Καλλιθέας και του Πρωτέας Βούλας που έχουν όμως πλεονέκτημα εδρας εναντι των δυο ομαδων από το Βορρά.

Δεν συνέβη τίποτα από τα δύο, δεν περίσσεψαν θέσεις στην Α2 Γυναικών και έτσι δυστυχώς η Ασπίδα Ξάνθης υποβιβάζεται στο τοπικό πρωτάθλημα.