Κοινοποιήθηκε στην ΠΑΕ Ποντίων το σκεπτικό και της δεύτερης απόφασης της Επιτροπής Εφέσεων! Απαγορεύονται (και) οι χορευτές του Πυρρίχιου στις φανέλες ομάδων στην Θράκη!!!

 

Κοινοποιήθηκε στα τέλη της περασμένης εβδομάδας στην ΠΑΕ Ποντίων η απόφαση της έφεσης που κατέθεσε ο σύλλογος του Θρυλορίου στην Επιτροπή Εφέσεων της ΕΠΟ και αφορούσε τον μηδενισμό σε παιχνίδι πρωταθλήματος της Β’ Κατηγορίας της ΕΠΣ Θράκης με αντίπαλο τον Πανθρακικό λόγω χρησιμοποίησης της επετειακής φανέλας.

Πρόκειται για το παιχνίδι στο οποίο οι παίκτες είχαν καλύψει με μονωτικές ταινίες το σύνθημα «Δεν ξεχνώ, πάντα τιμώ» αλλά αυτή τη φορά τιμωρήθηκαν μεταξύ άλλων και επειδή σύμφωνα και με το σκεπτικό της απόφασης, θεωρειται ως «σλόγκαν πολιτικής φύσεως» και η απεικόνιση των χορευτών του Πυρρίχιου στο πίσω μέρος της φανέλας της ΠΑΕ Ποντίων.

Στην απόφαση υπ’ αριθμόν 67/2017 της  Επιτροπής Εφέσεων της ΕΠΟ, επαναλαμβάνονται όσα αναφέρθηκαν και στην 68/2017 ότι «… με την υπόμνηση ενός ιστορικού αδιαμφισβήτητου και διεθνώς αναγνωρισμένου ιστορικού γεγονότος όπως είναι η γενοκτονία των Ποντίων, συνδεόμενης με την γεωγραφική περιοχή της Θράκης και τον θρησκευτικό συγκερασμό των κατοίκων της, το εκκαλούν σωματείο επιδιώκει να περάσει πολιτικά μηνύματα».