Φυλάκιση έξι μηνών και διετής απαγόρευση εισόδου στο γήπεδο σε πατέρα που επιτέθηκε στον προπονητή της ομάδας του γιου του

 

Σε φυλάκιση έξι μηνών με αναστολή τιμώρησε το Μονομελές Πλημμελειοδικείο Ορεστιάδας τον πατέρα πρώην παίκτη του τοπικού Αθλητικού Ομίλου, ο οποίος μετά από αγώνα για το πρωτάθλημα της Volley League είχε εισβάλει στον αγωνιστικό χώρο και είχε επιτεθεί όχι μόνο φραστικά αλλά και με χειροδικίες εναντίον του τότε προπονητή της ομάδας.

Μάλιστα, ο εισαγγελέας της έδρας με έμφαση αναρωτήθηκε κατά την διάρκεια της συζήτησης ενώπιον του δικαστηρίου, απευθυνόμενος στον κατηγορούμενο: «Από που και ως που έχει δικαίωμα ο κάθε γονιός να μπαίνει στο γήπεδο και να χειροδικεί επειδή δεν του αρέσουν οι αποφάσεις που λαμβάνει ο προπονητής του παιδιού του;».

Το ποινικό σκέλος της υπόθεσης εκδικάστηκε το πρωί στο δικαστικό μέγαρο της Ορεστιάδας και ο δικαστής σε πρώτο βαθμό αποφάσισε την ενοχή του πατέρα, ο οποίος τιμωρήθηκε με φυλάκιση έξι μηνών με αναστολή. Επίσης του απαγορεύθηκε η είσοδος για την επόμενη διετία στους αγώνες του ΑΟ Ορεστιάδας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι βάση της απόφασης, όποτε παίζει την προσεχή διετία εντός έδρας ο ΑΟΟ, ο κατηγορούμενος καλείται να δίνει το «παρών» στο αστυνομικό τμήμα της περιοχής, ώστε να διασφαλιστεί ότι δεν θα πάει στο γήπεδο όταν αγωνίζεται ο ιστορικός σύλλογος της Ορεστιάδας εντός έδρας.