Στο μικροσκόπιο του Αρείου Πάγου τηλεφωνική επικοινωνία του δικαστή Σκουτέρη με τον πρόεδρο της ΠΑΕ Ποντίων

 

Η πολυπόθητη απόφαση της Επιτροπής Εφέσεων της ΕΠΟ για τον αγώνα ΠΑΟΚ – ΑΕΚ εκδόθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας και όπως ήταν φυσιολογικό απασχόλησε και την τηλεοπτική εκπομπή “Δίκη” στον Σκάι, όπου φιλοξενήθηκε τηλεφωνικά και ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ποντίων Μιχάλης Κακουλίδης.

Ο τελευταίος αναφέρθηκε στην μεγάλη καθυστέρηση που υπήρξε από την επιτροπή του κ. Σκουτέρη στην καθαρογραφή και κοινοποίηση του σκεπτικού της απόφασης, βάσει της οποίας απαγορεύεται η χρήση της φανέλας για την ποντιακή γενοκτονία με την φράση “Δεν ξεχνώ πάντα τιμώ”.

Μάλιστα, το γεγονός ότι στο σκεπτικό της απόφασης φέρεται να επισημαίνεται ότι κάτι τέτοιο συνιστά πολιτικό μήνυμα όταν γίνεται στην Θράκη, δεδομένης της πληθυσμιακής σύνθεσης, η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Ελένη Αυλωνίτου που ήταν προσκεκλημένη στην εκπομπή, εξανέστη: «Η Βουλή των Ελλήνων έχει αναγνωρίσει την γενοκτονία των Ποντίων και αυτό ισχύει για το σύνολο της ελληνικής επικράτειας, δεν λέει κάπου ότι εξαιρείται από αυτό η Θράκη».

Μάλιστα ακόμα μεγαλύτερη αίσθηση προκάλεσε η καταγγελία του Μιχάλη Κακουλίδη ότι ο δικηγόρος της ΠΑΕ Ποντίων είχε έρθει σε άτυπη συμφωνία με την Επιτροπή της ΕΠΟ να φορεθεί τιμητικά και συμβολικά μια φορά η φανέλα σε επίσημο αγώνα και μετά να αποσυρθεί. «Εγώ προσωπικά διαφωνούσα αλλά υπάκουσα σε όσα με προέτρεψε ο δικηγόρος μας», είπε ο Κακουλίδης.

Όταν όμως έφτασε η ημέρα του επίμαχου αγώνα, για τον οποίο υπήρχε άτυπη συμφωνία να φορεθεί η φανέλα της ΠΑΕ Ποντίων χωρίς να τιμωρηθεί, ο Κακουλίδης κατήγγειλε ότι έλαβε τηλεφώνημα από την γραμματέα του κ. Σκουτέρη που τον παρακάλεσε, επειδή αντίπαλος σε εκείνο το παιχνίδι ετύγχανε να είναι μειονοτική ομάδα, να μην φορεθεί στον συγκεκριμένο αγώνα η φανέλα αλλά σε επόμενο.

«Μάλιστα για να σιγουρευτώ, πήρα ο ίδιος τηλέφωνο τον δικαστή, γιατί μας είχε δώσει το τηλέφωνό του, ώστε να βεβαιωθώ ότι πράγματι το είχε ζητήσει αυτός. Πράγματι, ο κ. Σκουτέρης μου επιβεβαίωσε ότι θα επιθυμούσε να μην συμβεί αυτό» είπε ο Κακουλίδης και άρχισαν βροχή να πέφτουν τα ρητορικά ερωτήματα από τον παρουσιαστή της εκπομπής Μιχάλης Κακουλίδη.

«Δηλαδή ο δικαστής δεν δικάζει βάσει γεγονότων αλλά προτείνει λύσεις και τις επιβάλει μάλιστα; Και δίνει τα τηλέφωνά του και συνομιλεί με τους διαδίκους ενώ ακόμα υπάρχει εκκρεμοδικία της υπόθεσης;». Όταν μάλιστα ρώτησε τον Κακουλίδη αν προτίθεται να τα καταθέσει αυτά στην πειθαρχική έρευνα που βρίσκεται σε εξέλιξη εναντίον του κ. Σκουτέρη από τον Άρειο Πάγο, ανέφερε ότι οι κλήσεις από και προς το κινητό του είναι στην διάθεση της δικαιοσύνης.

Ο Κακουλίδης επισήμανε σε όλους τους τόνους ότι δεν θέλει το κακό του δικαστή αλλά την δικαίωση της ομάδας του και έλαβε την απάντηση από τον Κυριάκο Θωμαΐδη ότι έχει την βεβαιότητα πως ο πρόεδρος της ΕΠΟ Βαγγέλης Γραμμένος που επιστρέφει το πρωί της Τρίτης απο την Ζυρίχη, όπου είχε πάει  για να προσπαθήσει να αποτρέψει το Grexit, θα επιληφθεί προσωπικά του θέματος αυτού. Η δικαστική συντάκτρια Μαίρη Μπενέα από την πλευρά της επισήμανε ότι ο κ. Σκουτέρης ελέγχεται πειθαρχικά και για την υπόθεση της ΠΑΕ Ποντίων…