Η προσδοκία του Δήμου Μαρωνείας Σαπών να εκπροσωπήσει και τη νέα χρονιά τη Ροδόπη στη Γ’ Εθνική

 

Η αθόρυβη άνοδος της Ελπίδας Σαπών στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα έχει καλλιεργήσει την προσδοκία και στους ανθρώπους του Δήμου να εκπροσωπήσει η δική τους περιοχή το σύνολο του νομού Ροδόπης στα εθνικά πρωταθλήματα.

Υπενθυμίζεται ότι μετά την περσινή διάλυση του Πανθρακικού, το βάρος αυτό είχε πέσει στην Δόξα προσκυνητών που ήταν πέρυσι η μοναδική εκπρόσωπος του νομού στη Γ’ Εθνική και κατάφερε μετά από πολύ καλή πορεία να διατηρηθεί στην κατηγορία.

Φέτος πέρα από την Δόξα Προσκυνητών, που υπενθυμίζεται ότι ανήκει διοικητικά στην Δημοτική Ενότητα Μαρώνειας που μετά το Σχέδιο Καποδίστριας αποτελεί κοινό Δήμο με τις Σάπες, τη Ροδόπη εκπροσωπούσε και το Νέο Σιδηροχώρι.

Τώρα υπάρχει η ευκαιρία η πιο ιστορική ομάδα του Δήμου Μαρωνείας Σαπών, που δεν είναι άλλη από την Ελπίδα Σαπών, να διεκδικήσει την άνοδο. Φέτος η Ελπίδα Σαπών συμπληρώνει 90 χρόνια από την ίδρυσή της το μακρινό 1928 και θέλει να το γιορτάσει με άνοδο στη Γ’ Εθνική.

Μετά από τρεις αγωνιστικές στα πλέι οφ της Α’ ΕΠΣ Θράης η Ελπίδα Σαπών είναι πρώτη στην βαθμολογία, αλλά με άλλες τρεις ομάδες να διεκδικούν επί ίσοις όροις τον τίτλο και την άνοδο. Μένει να φανεί αν θα αντέξει στην πίεση, καθώς ποτέ στο παρελθόν αυτή τη σεζόν δεν είχε βρεθεί σε τέτοια θέση οδηγού.

Πολλά θα εξαρτηθούν από το ντέρμπι της Τετάρτης στον Ίασμο με τον Μέγα Αλέξανδρο και ενώ το ερχόμενο Σάββατο ολοκληρώνεται ο πρώτος γύρος των πλέι οφ…