Γ’ Εθνική: Ο Κεραυνός Πέρνης των πολλών Ξανθιωτών αντίπαλος στο νέο πρωτάθλημα των Άρη Αβάτου, Ορφέα και Ασπίδας Ξάνθης

 

Ο Κεραυνός Πέρνης εξασφάλισε την περασμένη Κυριακή και μαθηματικά τον τίτλο στην ΕΠΣ Καβάλας και θα είναι η ομάδα που θα ανέβει στη Γ’ Εθνική και θα μετέχει προφανώς στον πρώτο όμιλο όπου θα μετέχουν και οι ομάδες της Θράκης.

Μάλιστα αυτό συνέβη χωρίς να δώσει αγώνα καθώς αντιμετωπίζει τον Ηρακλή καβάλας που έχει αποσυρθεί από το πρωτάθλημα και πήρε έτσι ένα ξεκούραστο τρίποντο με 3-0, ενώ ο Ατρόμητος Χαλκερού απέσπασε ισοπαλία από την ΑΕΚ Καβάλας με 2-2 και η διαφορά μεταξύ πρώτου (65) και δεύτερου (61) δεν μπορεί να καλυφθεί στην επόμενη αγωνιστική που θα είναι και η τελευταία.

Υπενθυμίζεται ότι τη νέα χρονιά θα μετέχουν στο πρωτάθλημα της Γ’ Εθνικής οι Άρης Αβάτου και Ορφέας Ξάνθης που εξασφάλισαν την παραμονή τους, αλλά και η Ασπίδα Ξάνθης που έχει εξασφαλίσει μαθηματικά τον τίτλο στην Α:’ Κατηγορία της ΕΠΣ Ξάνθης, ενώ ακόμα περιμένουμε τον πρωταθλητή στην ΕΠΣ Έβρου με τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης να έχει αγκαλιάσει τον τίτλο και στην ΕΠΣ Θράκης όπου τα πάντα είναι ρευστά και ανοιχτά.

Στην ομάδα του Κεραυνού Πέρνης είναι έντονο το Θρακιώτικο και ιδίως το Ξανθιώτικο στοιχείο, αφού εκεί αγωνίζεται από τον Γενάρη με τεράστια επιτυχία ο Ξανθιώτης γκολτζής, Γιώργος Κριεζής, αλλά και ο επίσης Ξανθιώτης και πρώην αρχηγός του Άρη Αβάτου, Σουκρηογλού Σουκρή.

Ακόμα στην ομάδα του Κεραυνού παίζει ο πρώην παίκτης του Αβάτου Τάσος Δεσύλλας, αλλά και οι πρώην παίκτες των ακαδημιών του ΑΟΞ Προύντζος, Τζιβανόπουλος και Παπαστεργίου, αλλά και οι Κομοτηναίοι Χρήστος Καρύδης και Κώστας Μπανάσας, μαζί με τον έτερο Ξανθιώτη, τον «φύλακα άγγελο» Δημήτρη Γιουργούση.