Σκληρή κριτική στον δικαστή Σκουτέρη για το σκεπτικό της απόφασης της Επιτροπής Εφέσεων της ΕΠΟ για το θέμα της ΠΑΕ Ποντίων

 

Το σκεπτικό της απόφασης της Επιτροπής Εφέσεων της ΕΠΟ για την υπόθεση της απαγορευμένης φανέλας της ΠΑΕ Ποντίων Ροδόπης, το οποίο μετέφερε την περασμένη εβδομάδα το ThrakiSportS, προκάλεσε πολλά σχόλια από κεντρικά μέσα ενημέρωσης.

Δεδομένου ότι ο συγκεκριμένος δικαστής και η συγκεκριμένη επιτροπή βρέθηκε και εξακολουθεί να βρίσκεται στο προσκήνιο για την έφεση στο παιχνίδι ΠΑΟΚ-ΑΕΚ, για το οποίο η απόφαση εκδόθηκε μόλις το απόγευμα μετά από 43 ημέρες διεξαγωγής του αγώνα, τιμωρώντας τον ΠΑΟΚ και  χαρίζοντας και τυπικά το πρωτάθλημα στην ΑΕΚ, ήταν λογικό να απασχολήσει έντονα και η απόφαση για την φανέλα της ΠΑΕ Ποντίων.

Το μπλογκ του Κυριάκου Θωμαΐδη αναπαρήγαγε το ρεπορτάζ του ThrakiSportS και σχολίασε: «Διαβάστε το απίστευτο σκεπτικό Σκουτέρη, το οποίο δημοσίευσε με μεγάλη καθυστέρηση, όπως και σειρά άλλων σκεπτικών.
Είναι άγνωστο αν η αιφνίδια ενεργοποίηση του προέδρου της Επιτροπής Εφέσεων της ΕΠΟ σχετίζεται με την κλήση του Αρείου Πάγου να καταθέσει ανωμοτί».

Σε άλλη ανάρτηση λίγο αργότερα, ο Κυριάκος Θωμαΐδης ανέφερε: «Υπερέβη τα εσκαμμένα ο Δ.Σκουτέρης με την υπόθεση της ΠΑΕ Ποντίων Θράκης. Ένας δικαστής δεν παράγει πολιτική.Δικάζει με τη συνείδησή του τα περιστατικά. Ο Άρειος Πάγος, που τον ελέγχει για πειθαρχικά αδικήματα,οφείλει να του το υπενθυμίσει. Γιατί φοβόμαστε ότι έχασε το δρόμο, καθώς είναι λάτρης της ταχύτητας είτε με μοτοσυκλέτα είτε με αυτοκίνητο πολυτελείας».

Εντονες ήταν οι αντιδράσεις και τα σχόλια σε ποντιακές ιστοσελίδες ενώ από την πλευρά της, η γνωστή δικαστική συντάκτρια Μαίρη Μπενέα στο μπλογκ που διατηρεί “dikografies” ανέφερε:

Αλμα στο… κενό η απόφαση της Επιτροπής Εφέσεων της ΕΠΟ, για το θέμα της φανέλας των ποδοσφαιριστών της ΠΑΕ Ποντίων, που αναφερόταν στην ποντιακή γενοκτονια, με τη φράση «Δεν ξεχνώ – Πάντα τιμώ».
Στο σκεπτικό τους, που παραδόθηκε με πολλούς μήνες καθυστέρηση, οι τρεις δικαστές, που υπογράφουν την απόφαση – πρόεδρος Δημήτρης Σκουτέρης και τα μέλη Ευδοκία Κουμούτσου που ήταν και η εισηγήτρια και Κωνσταντίνος Δεμέστιχας – επιχειρούν ένα… άλμα λογικής.
Ενω θεωρούν αδιαμφισβήτητο και ιστορικό γεγονός τη γενοκτονία των Ποντίων, κρίνουν ότι, η υπόμνησή της στην Θράκη, δεδομένης της πληθυσμιακής σύνθεσης της περιοχής, συνιστά επιδίωξη πολιτικού μηνύματος, κάτι που απαγορεύεται από τις αρχές της ΟΥΕΦΑ!
Αφήνοντας έτσι να εννοηθεί ότι, ενώ δεν θα υπήρχε πρόβλημα, να φορεθεί η ίδια φανέλα σε άλλο μέρος της Ελλάδας, συνιστά παράβαση ότι, θέλησε να την φορέσει ομάδα της Θράκης.
Πάντως οι αθλητικοί δικαστές, εφόσον αποφασίζουν να εφαρμόσουν πιστά και κατά γράμμα τους νόμους της ΟΥΕΦΑ και να τιμωρήσουν μιά ομάδα, που κατά την κρίση τους επιδίωξε να περάσει πολιτικό μήνυμα, οφείλουν και οι ίδιοι, με τις αποφάσεις τους, να μένουν μακριά από πολιτικές σκοπιμότητες..

ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΤΟ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΙΚΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΤΟΥ THRAKISPORTS ΓΙΑ ΤΟ ΣΚΕΠΤΙΚΟ ΤΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ ΤΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΕΦΕΣΕΩΝ ΤΗΣ ΕΠΟ  ΣΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΤΗΣ ΠΑΕ ΠΟΝΤΙΩΝ ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ ΕΔΩ