Super League: Πρωταθλητές στο Βορρά με πεντάρα επί της Λάρισας οι εκπληκτικοί έφηβοι του ΑΟΞ! Αντίπαλος ο Ολυμπιακός στα ημιτελικά

 

Πρωταθλήτρια του Β’ Ομίλου στα Κ17 αναδείχθηκε η εφηβική ομάδα της Ξανθης μετά την 19η νίκη της στο πρωταθλημα επί της Λαρισας με το εντυπωσιακο 5-0.

Οι παίκτες του Κώστα Μπεδρελή έδωσαν την τελευταία τους παράσταση μπροστά στο κοινό τους στα Πηγαδια και ήταν καταιγιστικοι στο β’ μερος με τα το πτωχό 1-0 με γκολ του Κακουλίδη με κεφαλιά στο 33′. Με το ξεκίνημα ο σκορερ της ομάδας ο Φακης με πλασέ εκανε το 2-0, και ακολουθηκε το 3-0 στο 59′ από τον Κοτόπουλο με πλασέ, το 4-0 στο 76′ με σουτ του Τσιτσεκίδη και παροτι εχασαν πεναλτι με τον Λεωντσακο στο 87′, ο Μανίσογλου με πλασέ στο φιναέ εγραψε το τελικο 5-0.

Έτσι με την ολοκλήρωση της κανονικής διάρκειας του πρωταθλήματος Κ17 της Super League η Ξανθη παιρνοντας την πρωτη θεση με 58 βαθμούς ξεκινα προετοιμασία για το final four που θα γίνει στο Αγρίνιο από 7-9 Μαΐου όπου θα αντιμετωπίσουν τον Ολυμπιακο που βγηκε δευτερος τον Α’ Ομιλο. Συγκεκριμενα ο πρωτος Παναθηναικος (59 βαθμοί) και ο δευτερος Ολυμπιακός (58 βαθμοί) δεν κερδισαν στο φιναλε της κανονικης διαρκειας του πρωταθλήματος τον Πανιωνιο (1-1), ενω οι ερυθρόλευκοι εμειναν στο 0-0 στα Χανια με τον Πλατανιά, δείχνοντας οτι θελουν και οι δυο τους Ξανθιωτες στα ημιτελικα αντι του ΠΑΟΚ. Το εαν επραξαν ορθά θα φανεί σε 20 ημέρες στο Αγρίνιο.

Διαιτητες της αναμέτρησης ήταν οι Τσοπουλίδης, Γκοντόλιας και Εμίν Κεχαγιά της ΕΠΣ Ξάνθης.

ΞΑΝΘΗ (Μπεδρελής): Γκάρας, Ποδάρας, Λεωντσάκος, Τενεκές, Ισμέτ (53′ Κοτόπουλος), Πασσαλής (63′ Κωσταρέλης), Γκασιμπαγιατζίδης (53′ Μανίσογλου), Γράβας, Φάκης, Τσιλιγγίρης (69′ Τσιεγγελίδης), Κακουλίδης (60′ Τσιτσεκίδης).