Στο Μαρόκο για προετοιμασία αλλά με δικά του έξοδα ο Μάρκος Γκούρλιας του Εθνικού Αλεξανδρούπολης

 

Στο Μαρόκο ταξίδεψε ο Μάρκος Γκούρλιας με δικά του έξοδα προκειμένου να πραγματοποιήσει προετοιμασία ενόψει της σεζόν του ανοιχτού στίβου.

Ο αθλητής του Δημήτρη Θεοδωρίδη που ανήκει στο δυναμικό του Εθνικού Αλεξανδρούπολης αποφάσισε να εξαργυρώσει όλα όσα κέρδισε από χορηγίες τρέχοντας σε διάφορους λαϊκούς αγώνες και να τα επενδύσει στην προετοιμασία του.

Όπως αναφέρει το sportsfeed, με δικά του έξοδα και με τη βοήθεια του προπονητή του, ταξίδεψε στο Μαρόκο όπου είχε πάει και πριν από δύο χρόνια με το γκρουπ του Μιχάλη Αναγνώστου για να προπονηθεί σε ιδανικές για δρομείς αντοχής συνθήκες.

Υπήρχε βέβαια και η πρόταση του ΣΕΓΑΣ να ταξιδέψει στην Κρήτη για να συμμετάσχει στο καμπ που οργάνωσε ο Λευτέρης Ραφαηλάκης με έξοδα του δήμου Αγίου Νικολάου, όμως προπονήσεις στο επίπεδο της θάλασσας και με καθημερινές μετακινήσεις 160 χιλιομέτρων δεν είναι και το ιδανικότερο για ένα δρομέα αντοχής.

Ο Γκούρλιας έχει ατομικό ρεκόρ στα 10.000μ. 30:42.51 από το 2016 και ο ΣΕΓΑΣ έχει βάλει όριο για το ευρωπαϊκό του Λονδίνου 28:55.00. Υπάρχει και το ευρωπαϊκό κύπελλο των 10.000μ. στο Λονδίνο που είναι η ιδανική κούρσα για τον Γκούρλια προκειμένου να κυνηγήσει μια καλή επίδοση.

Να σημειωθεί ότι την επίδοση που έχει ορίσει ο ΣΕΓΑΣ ως όριο πρόκρισης που είναι το ίδιο με αυτό της ΕΑΑ, στην ιστορία του ελληνικού στίβου την έχουν τρέξει μόνο επτά δρομείς και η τελευταία ήταν το 2004…