ΕΠΣ Ξάνθης: Ο Απόλλων Διομήδειας στην Α’ Κατηγορία! Νίκησε την Ελπίδα Γενησέας στο μπαράζ ανόδου

 

Ο Απόλλων Διομήδειας θα είναι η δεύτερη ομάδα που θα ανέβει από τη Β’ Κατηγορία στα «σαλόνια» της ΕΠΣ Ξάνθης, αφού επικράτησε το απόγευμα του Σαββάτου στο μπαράζ ανόδου στην Α’ Κατηγορία της Ελπίδας Γενησέας.

Συγκεκριμένα η ομάδα της Διομήδειας προηγήθηκε από αρκετά νωρίς, όταν στο 10′ ο Στράτος Κωνσταντινίδης εκμεταλλεύθηκε μια στιγμιαία αδράνεια της άμυνας της Γενησέας και με κεφαλιά μετά από κόρνερ άνοιξε το σκορ, που έμελλε να είναι και το τελικό της αναμέτρησης. Πριν το γκολ προηγήθηκε και μια ακόμα μεγάλη φάση για τον Απόλλωνα, που είχε δοκάρι μετά από σουτ του Ζορίνοβ στο 4′.

Η ομάδα της Γενησέας στη συνέχεια ανέλαβε τα ηνία και απείλησε αρκετές φορές. Καλύτερες φάσεις αυτή του 15′ με τον Κανδυλίδη να κάνει το σουτ και να στέλνει τη μπάλα για πρώτη φορά στο δοκάρι της αντίπαλης εστίας, και το δεύτερο δοκάρι των τυπικά φιλοξενούμενων στο 41′ μετά από σουτ του Λαρίση. Σε καμία από τις δύο περιπτώσεις, όμως, η μπάλα δεν έκανε το «χατήρι» στην ομάδα της Γενησέας κι έτσι το 1-0 υπέρ του Απόλλωνα παρέμεινε ως είχε.

Στην επανάληψη ήταν και πάλι η Ελπίδα που είχε την υπεροχή στις φάσεις και απείλησε αρχικά με τον Λεσκόφτση και εν συνεχεία με τον Ζάικο, με κανέναν από τους δύο όμως να μπορεί να σκοράρει. Τελικά, όμως, ο Απόλλωνας ήταν αυτός που παρά το γεγονός πως δεν είχε τις περισσότερες φάσεις πήρε τη πολύτιμη νίκη και πανηγύρισε την επανοδό του στην Α’ Κατηγορία μετά από 13 χρόνια, με τους παίκτες να πετάνε τον προπονητή τους στον αέρα μετά το τέλος του ματς (φωτό Ξάνθη-Σπορ).

ΑΠΟΛΛΩΝ ΔΙΟΜΗΔΕΙΑΣ: Συραγγός, Κούστας (80′ Μπαρσεγιαννίδης), Καλαιτζής, Νικολαΐδης, Λεοντίδης, Κωνσταντινίδης Στρ. Κωνσταντινίδης Κ., Μακράκης, Καραγκιουλμέζης (90′ Μενεξίδης), Ευφραιμίδης (74′ Κυριακίδης), Ζορίνοβ (65′ Καμπερόπουλος).

ΕΛΠΙΔΑ ΓΕΝΙΣΕΑΣ: Γκιαουράκης, Δημητριάδης, Κωνσταντινίδης Θ., Παράσχου (60′ λ. τρ. Γάνος), Θεοδωρίδης, Δανδανόπουλος, Εμίνογλου, Ζάικος, Καραπαζαρλής (33′ Λαρίσης), Κανδυλίδης (79′ Ρουστέμογλου), Λεσκόφτσης.