Volley League: Κλειδί ο Μούχλιας για την ανατροπή-άθλο του Ηρακλή απέναντι στο τριφύλλι που αυτοκτονεί

 

Ένα από τα συγκλονιστικότερα σε διάρκεια παιχνίδι όλων των εποχών με … 265 συνολικά πόντους ήταν ο δεύτερος ημιτελικός του κυπέλλου όπου ο Ηρακλής του Βασίλη Μούχλια και του Γιάννη Σκαρλατίδη αν και έχανε με 0-2 κέρδισε στο ται μπρέικ τον Παναθηναϊκό που είχε … 9 ματς μπολ και πέρασε στον Σαββατιάτικο τελικό όπου θα αντιμετωπίσει ως αουτσάιντερ τον ΠΑΟΚ!

Ο Ηρακλής επιστρέφει σε τελικό μετά το 2012 όταν και είχε κατακτήσει την κούπα στην Σύρο και θα διεκδικήσει το έβδομο τρόπαιο της ιστορίας της απέναντι στον ΠΑΟΚ σε ένα ζευγάρι που θα τεθεί αντιμέτωπο για πρώτη φορά στην ιστορία του θεσμού. Για τους «πράσινους» ακολουθεί το παιχνίδι με τη Νίκη Αιγινίου όπου θα κρίνει και την παραμονή στην κατηγορία. Αν η ομάδα του Δημήτρη Ανδρεόπουλου χάσει με 3-0 ή 3-1 σετ τότε θα υποβιβασθεί για πρώτη φορά στην ιστορία της.

Ο Παναθηναϊκός ήταν εκείνος που μπήκε καλύτερα στο παιχνίδι και έφτασαν στο σετ μπολ (24-21) μετά από πρώτο χρόνο του Πανταλέοντα. Τελικά από εννέα χαμένα σετ μπολ η ομάδα του Δημήτρη Ανδρεόπουλου κατέκτησε το πρώτο σετ με 34-32 και χαμένη επίθεση του Εφραμίδη. Σε περίπατο του Παναθηναϊκού εξελίχθηκε το δεύτερο σετ. Οι τυπικά φιλοξενούμενοι προηγήθηκαν με 5-1 και 8-3 για το πρώτο τεχνικό τάιμ άουτ. Με χαμένη επίθεση του Μούχλια ο Παναθηναϊκός προηγήθηκε με 13-6 και έφτασε στο 25-17 και το 2-0 σετ.

Μεγάλο ντέρμπι είχαμε στο τρίτο σετ. Ο Ηρακλής έφτασε στο σετ μπολ (24-23) μετά από επίθεση του Μούχλια, ο Πανταλέων με μπλοκ έδωσε το ματς μπολ για τον Παναθηναϊκό (27-26) και τελικά μετά από πολλές εναλλαγές στο σκορ ο γηραιός επικράτησε με 36-34, μείωσε σε 2-1 και έμεινε ζωντανός στη διεκδίκηση της πρόκρισης.

Σε μεγάλο ντέρμπι εξελίχθηκε και το τέταρτο σετ. Ο Ηρακλής μπήκε καλύτερα και προηγήθηκε 23-18 με τον Μούχλια να κάνει μεγάλο σερί και να περνά 23-24 φθάνοντας στο ματς μπολ, ωστόσο με άσο του Σμαραγδή έγινε το 32-30 οδηγώντας το ματς στο τάι μπρέικ. Στο πέμπτο σετ ο Ηρακλής προηγήθηκε με 8-5, ο Παναθηναϊκός μείωσε  9-8 αλλά οι Θεσσαλονικείς έφτασαν στην κατάκτηση του σετ και την πρόκριση με 15-10 με  το μπλοκ του Φέργκιουσον.

Τα σετ: 32-34, 17-25, 36 -34, 32 -30, 15-10. Πολύ καλός ο Σουφλιώτης Βασίλης Μούχλιας που μπήκε ως αλλαγή στην θέση του Τζιουμάκα, έχοντας 12 πόντους με 9/19 επιθέσεις με 2 ασους και 1 μπλοκ, βοηθώντας τον εκπληκτικό Αρμενάκη που είχε 39 πόντος και τον Εφραιμίδη 25. Ο Ορεστιαδίτης πασαδόρος Γιάννης Σκαρλατίδης αγωνίστηκε ελάχιστα.