Κύπελλο Ελλάδος: Εξωγήινος Κουμεντάκης και εκπληκτικός Κωνσταντινίδης απέκλεισαν τον Ολυμπιακό

 

Ο ΠΑΟΚ χάρη κατά βάση στους Εβρίτες παίκτες του, νίκησε μετά από επεισοδιακό παιχνίδι με 3-2 σετ τον Ολυμπιακό στον πρώτο ημιτελικό του φετινού Κυπέλλου Ελλάδος που διεξάγεται στην Ρόδο και προκρίθηκε στον αυριανό τελικό. 

Το παιχνίδι ξεκίνησε με 25 λεπτά καθυστέρηση μετά την απόφαση του ΠΑΟΚ να παραδώσει τα δελτία 15 λεπτά αργότερα από την προγραμματισμένη ώρα έναρξης. Οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ ήταν έξαλλοι με την παρουσία οπαδών του Ολυμπιακού πίσω από τους πάγκους και απείλησαν ότι θα πάρουν την ομάδα και θα φύγουν, ενώ καταγγέλλουν ότι στο τέταρτο σετ ακούστηκαν αντεθνικά συνθήματα με αποτέλεσμα να υπάρξουν έντονες διαμαρτυρίες που οδήγησαν στην αποβολή του τιμ μάνατζερ Δημήτρη Δημητρακόπουλου.

Μεγάλο παιχνίδι είχαμε από τον Ραφαήλ Κουμεντάκη που ήταν ο πρώτος σκόρερ της αναμέτρησης με 22 πόντους αλλά και από τον Ουσίκοφ που σημείωσε 20 πόντους, ενώ αθόρυβος αλλά ουσιαστικός ήταν και ο Ορεστιαδίτης λίμπερο Δημήτρης Κωνσταντινίδης που έβγαλε σπουδαίες άμυνες, είχε 66% υποδοχή  και «σκούπιζε» την πίσω πλευρά του τάραφλεξ.

Το παιχνίδι ξεκίνησε με τις δύο ομάδες να εναλλάσσονται στο προβάδισμα. Ο Ολυμπιακός και το ΠΑΟΚ με αρκετές χαμένες επιθέσεις πήγαιναν μαζί στο σκορ για αρκετή ώρα, αλλά μετά το πρώτο τεχνικό ταϊμ άουτ ο Ολυμπιακός προηγήθηκε με 16-10 και εκμεταλλευόμενος το σερβίς του έφτασε εύκολα στην κατάκτηση του πρώτου σετ με 25-19. Στο δεύτερο σετ ο ΠΑΟΚ ξεκίνησε με 4-0, ισοφαρίστηκε σε 4-4, χάρη στον Ραφ έφτασε στο τεχνικό ταϊμ άουτ με 8-5, είδε το ματς στη συνέχεια να πηγαίνει πόντο πόντο με τον φικέφαλο να διατηρεί το ασφαλές προβάδισμα και με 25-22 να ισοφαρίζει.

Τα καλά σερβίς του Οϊβάνεν επέτρεψαν στον Ολυμπιακό να χτίσει διαφορά με το ξεκίνημα του τρίτου σετ. Οι Πειραιώτες έφτασαν στο 5-1 με μπλοκ του Πετρέα για να κάνουν το 8-5 για το πρώτο τεχνικό τάιμ άουτ και το χαμένο σερβίς του Κουμεντάκη. Ο Ολυμπιακός συνέχισε να έχει την πρωτοκαθεδρία στο σετ χωρίς ο ΠΑΟΚ να μπορέσει να απειλήσει ουσιαστικά και με 25-19 προηγήθηκε με 2-1 και όλα έδειχναν ότι εύκολα ή δύσκολα θα προκρινόταν σε έναν ακόμα τελικό της ιστορίας του. Έκαναν όμως λάθος. Στο τέταρτο σετ οι δυο ομάδες πήγαιαν πόντο πόντο στο μεγαλύτερο διάστημα αλλά  με τον Τακουρίδη στο μπλοκ και τους Κουμεντάκη, Ουσίκοφ στην επίθεση στα ρίσιμα σημεία πήρε το προβάδισμα και με 25-22 ισοφάρισε σε 2-2 σετ οδηγώντας το παιχνίδι στο τάι μπρέικ.

Στο κρίσιμο πέμπτο σετ μετά το αρχικό 6-6 ένα μπλοκ του Κουμεντάκη και ένας πρώτος χρόνος του Τακουρίδη έδωσαν προβάδισμα δύο πόντων στην ομάδα της Θεσσαλονίκης που έκανε το 9-6 μετά από επίθεση του Ουσίκοφ. Ο Ολυμπιακός προσπάθησε να μειώσει αλλά το «ασπρόμαυρο» μπλοκ ήταν απροσπέλαστο με τον ΠΑΟΚ να παίρνει την πρόκριση με 15-9. Τα σετ: 2-3 (25-19, 22-25, 25-19, 22-25, 09-15).

Για τον ΠΑΟΚ όπως προαναφέρθηκε ο Ραφαήλ Κουμεντάκης είχε 20 πόντους (15/34 επ., 5 μπλοκ, 53% υπ.) και ο Κωνσταντινίδης 65% υποδοχή ενώ δεν αγωνίστηκε ο Κάσσανδρος Στίγγας. Για τον Ολυμπιακό ουδείς Εβρίτης ξεκίνησε βασικός όμως χρησιμοποιήθηκε ως λίμπερο στις επιθέσεις της ομάδας του Ολυμπιακού ο Άκης Δαρίδης στη θέση του Στεφάνου, ενώ για λίγο πέρασε στον αγώνα αλλά έμεινε άποντος ο Ανδρεάδης. Ο Παρασκευάς Τσέλιος για μια ακόμα φορά δεν χρησιμοποιήθηκε.