ΕΠΣ Έβρου: Έντονο παρασκήνιο πριν τις εκλογές! Τρεις οι κινήσεις για ψηφοδέλτια και στη μέση ο… Ιβάν Σαββίδης

 

Η αντίστροφη μέτρηση για τις εκλογές στην Ένωση Ποδοσφαιρικών Σωματείων Έβρου έχει ήδη αρχίσει και μέσα στον Μάιο αναμένεται αυτές να πραγματοποιηθούν, με τις πληροφορίες να αναφέρουν ότι υπάρχουν τρεις κινήσεις για ψηφοδέλτια αλλά όλα να δείχνουν ότι και λόγω του αριθμού των προσώπων που οφείλουν να απαρτίζουν καθένα από αυτά, θα φτάσουν στην κάλπη το πολύ μέχρι δύο.

Το απερχόμενο διοικητικό συμβούλιο είναι πλέον διασπασμένο. Ο νυν πρόεδρος Χρήστος Καραβασίλης που διετέλεσε και ταμίας στο προηγούμενο ΔΣ της ΕΠΟ επί Γκιρτζίκη φέρεται να επιθυμεί να διεκδικήσει ακόμα μια θητεία αλλά ο γενικός γραμματέας του νυν ΔΣ της ΕΠΣ Έβρου Παντελής Χατζημαρινάκης σχηματίζει την δική του παράταξη και έχει ξεκαθαρίσει ότι στις επόμενες εκλογές το προηγούμενο σχήμα δεν θα είναι ενωμένο. Την ίδια ώρα κινήσεις για σχηματισμό ξεχωριστού ψηφοδελτίου φέρεται να κάνει και ο υπεύθυνος της ακαδημίας του ΠΑΟΚ στο Ισαάκιο Διδυμοτείχου Βασίλης Μπισιρόπουλος.

Το ενδιαφέρον είναι ότι και τα τρία διαφαινόμενα σχήματα φέρονται να διεκδικούν την στήριξη του Ιβάν Σαββίδη και του ΠΑΟΚ. Αδιαμφισβήτητα αυτή η στήριξη θα υπάρχει στο τρίτο σχήμα, αλλά οι τελευταίες πληροφορίες που δημοσιεύθηκαν στο evros-news αναφέρουν ότι τόσο ο απερχόμενος πρόεδρος Χρήστος Καραβασίλης όσο και ο απερχόμενος γενικός γραμματέας Παντελής Χατζημαρινάκης κάνουν τις κινήσεις τους προς την πλευρά του ιδιοκτήτη του ΠΑΟΚ προκειμένου να κερδίσουν την εύνοια και την στήριξή του που θεωρείται απαραίτητη προϋπόθεση για να κερδίσει κάποιος τις συγκεκριμένες εκλογές.

Όλα άλλωστε δείχνουν ότι ο μεγαλομέτοχος της ομάδας της Θεσσαλονίκης… παίζει μόνος του και το θέμα είναι ποιόν θα αποφασίσει να στηρίξει. «Ο Καραβασίλης, έμπειρος παράγοντας όχι μόνο σε τοπικό επίπεδο αλλά και στην ΕΠΟ, αν και διαχρονικά ήταν στο «στρατόπεδο» του Ολυμπιακού, βλέποντας ότι πλέον ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Βαγγέλης Γραμμένος είναι της εμπιστοσύνης και επιρροής του ΠΑΟΚ, αλλά και αντιλαμβανόμενος ότι ο Βαγγέλης Μαρινάκης και οι συνεργάτες του δεν δείχνουν διάθεση ανάμειξης, δεν είχε πρόβλημα να κάνει την εντυπωσιακή… κωλοτούμπα. Συνηθισμένα άλλωστε τα… βουνά στα χιόνια», σχολιάζει το evros-news.

Μάλιστα οι πληροφορίες που μεταδίδει η ειδησεογραφική εβρίτικη ιστοσελίδα αναφέρουν ότι όχι μόνο συναντήθηκε ήδη με τους εκπροσώπους του ΠΑΟΚ Βαγγέλη Πουρλιοτόπουλο και Μάλαμα Τεβεκέλη που έχουν κάνει συχνά ταξίδια στην περιοχή, αλλά ταξίδεψε και στη Θεσσαλονίκη προκειμένου να συζητήσει το ενδεχόμενο στήριξης του από τον ΠΑΟΚ. Άλλες πληροφορίες αναφέρουν, ότι δέχθηκε ακόμα και να αποχωρήσει από την προεδρία έπειτα από ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα, παραχωρώντας τη θέση του Προέδρου σε κάποιον νεώτερο του, που θα αποφασίσουν οι άνθρωποι του Ιβάν Σαββίδη ποιός θα είναι. Άγνωστο παραμένει ακόμα, αν τον ακολουθήσει και ο στενός του συνεργάτης Θόδωρος Μπίκος στο συγκεκριμένο εγχείρημα. Υπενθυμίζεται ότι Καραβασίλης και Μπίκος ήταν υποψήφιοι με το φηφοδέλτιο της αντιπολίτευσης στις τελευταίες εκλογές της ΕΠΟ, όπου ως επικεφαλής είχε τεθεί ο καβαλιώτης πρώην υπουργός Μακεδονίας – Θράκης Γιώργος Καλαντζής, παίρνοντας το χρίσμα σύμφωνα με όσα είχαν τότε γραφτεί από τον Βαγγέλη Μαρινάκη.

«Έντονο ενδιαφέρον και ανάμιξη στις εκλογές, έχει πάντως και ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Έβρου Χριστόδουλος Τοψίδης, στηρίζοντας την υποψηφιότητα Χατζημαρινάκη, αφού μαζί του είναι ο φίλος και συνεργάτης του Νίκος Ραδιόγλου», επισημαίνει το evros-news και προσθέτει: «Στόχος του είναι η διοίκηση να περάσει στα χέρια παραγόντων από τον βόρειο Έβρο και όλοι γνωρίζουν πως ήδη συζητάει με πρόσωπα που θα μπορούσαν να ενισχύσουν την πλευρά που υποστηρίζει. Αυτό δεν σημαίνει φυσικά πως θα δοθεί… τοπικιστικός χαρακτήρας στην «μάχη» των εκλογών. Άλλωστε παράγοντας από το Διδυμότειχο ακούγεται πως θα είναι υποψήφιος με τον Καραβασίλη, ενώ και κάποιοι από την Αλεξανδρούπολη όπου δραστηριοποιείται επαγγελματικά ο Τοψίδης, σηζητούν να βρίσκονται στο πλευρό Χατζημαρινάκη. Είναι γνωστό πάντως ότι όχι μόνο στις ποδοσφαιρικές αλλά και σε κάθε είδους εκλογές, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου ξέρει πως να κινείται… παρασκηνιακά επηρεάζοντας καταστάσεις».

Το παρασκήνιο είναι έντονο και πλέον οι συμμαχίες δίνουν και παίρνουν και αλλάζουν σε καθημερινή βάση οι συσχετισμοί, με αποτέλεσμα να μην μπορεί κανείς στην φάση αυτήν να κάνει την οποιαδήποτε πρόβλεψη για το τελικό αποτέλεσμα των πιο… αμφίρροπων εκλογών στην ΕΠΣ Έβρου εδώ και δεκαετίες, με βάση πάντα τις υπάρχουσες ενδείξεις…