Στην Ορεστιάδα τον άλλο μήνα το Βαλκανικό Πρωτάθλημα Μπάντμιντον Ανδρών – Γυναικών

 

Στο Νέο Κλειστό Γυμναστήριο Ορεστιάδας θα διεξαχθεί το Βαλκανικό Πρωτάθλημα Αντιπτέρισης Ανδρών – Γυναικών, εγκεκριμένο από την Βαλκανική Ομοσπονδία.

Αυτό είναι το μεγάλο αθλητικό γεγονός που είχε προαναγγείλει μέσω facebook ο δήμαρχος της πόλης, μετά τις συναντήσεις που είχε με την πρόεδρο της Ελληνικής Ομοσπονδίας αλλά και παράγοντες της Βαλκανικής.

Οι αγώνες θα διεξαχθούν το τριήμερο από 18 έως 21 Μαϊου 2018 και πρόκειται μια διοργάνωση του Δήμου Ορεστιάδας με την Ελληνική Ομοσπονδία Φιλάθλων Σωματείων Αντιπτέρισης.

Στο εν λόγω πρωτάθλημα θα συμμετέχουν τουλάχιστον 120 διακεκριμένοι αθλητές και 50 καταξιωμένοι προπονητές από 12 χώρες, δίνοντας την ευκαιρία στους νέους της περιοχής να παρακολουθήσουν αγώνες υψηλού επιπέδου και να έρθουν σε επαφή με ένα ολυμπιακό άθλημα.

Σκοπός της αθλητικής αυτής διοργάνωσης είναι να κάνει γνωστό το άθλημα της αντιπτέρισης στην πόλη της Ορεστιάδας, καθώς πρώτη φορά διεξάγεται επίσημο πρωτάθλημα στην πόλη.

Επίσης, από την πλευρά της Ορεστιάδας στόχος είναι να αναδειχθούν οι αθλητικές της εγκαταστάσεις, να καλλιεργηθεί το φίλαθλο πνεύμα και να προαχθεί ο αθλητισμός σε όλες τις ηλικίες με την παροχή προτύπων και τέλος να παρακινηθούν οι μαθητές στην εξωσχολική σωματική άσκηση σύμφωνα με τις αρχές του Ολυμπιακού Ιδεώδους.