Το σκεπτικό της περιβόητης απόφασης Σκουτέρη: «Απαγορεύεται η υπόμνηση της γενοκτονίας των Ποντίων όταν… γίνεται από ομάδα της Θράκης»

 

Μετά από πολλούς μήνες παραδόθηκε στην ΠΑΕ Ποντίων το σκεπτικό της περιβόητης απόφασης της Επιτροπής Εφέσεων της ΕΠΟ για το θέμα της απαγόρευσης της φανέλας για την ποντιακή γενοκτονία με την φράση “Δεν ξεχνώ – Πάντα τιμώ”.

Ο ίδιος ο πρόεδρος του συλλόγου αποδέσμευσε τρεις σελίδες από την απόφαση, την πρώτη που αφορά το διαβιβαστικό, την τελευταία που αφορά το διατακτικό της αλλά και μια ενδιάμεση που προκαλεί ενδιαφέρον.

Σύμφωνα με αυτήν, αν και θεωρείται αδιαμφισβήτητο και ιστορικό γεγονός η γενοκτονία των Ποντίων, η υπόμνησή της στην Θράκη, δεδομένης της πληθυσμιακής σύνθεσης της περιοχής, συνιστά επιδίωξη πολιτικού μηνύματος, κάτι που απαγορεύεται από τις αρχές της ΟΥΕΦΑ.

Η αναφορά αυτή προκαλεί αίσθηση, καθώς με βάση το μέρος της απόφασης που αποδέσμευσε ο Μιχάλης Κακουλίδης, δημιουργείται η αίσθηση ότι δεν θα υπήρχε πρόβλημα να φορεθεί αυτή η φανέλα σε άλλο μέρος της Ελλάδας, αλλά συνιστά παράβαση το ότι θέλησε να την φορέσει ομάδα της Θράκης.

Την απόφαση υπογράφουν ο πρόεδρος της Επιτροπής Εφέσεων της ΕΠΟ Δημήτρης Σκουτέρης και τα μέλη της Ευδοκία Κουμούτσου που ήταν και η εισηγήτρια και Κωνσταντίνος Δεμέστιχας.

Είναι τα ίδια τρία μέλη που συμμετείχαν στις αποφάσεις για την τιμωρία του Ολυμπιακού στο ματς με την ΑΕΚ αλλά και για την έκπτωση της απόφασης για τιμωρία της έδρας του ΠΑΟΚ στο ματς με Ολυμπιακό που εκδόθηκε μετά τα μεσάνυχτα και για την οποία φέρονται να ελέγχονται από τον Άρειο Πάγο σύμφωνα με δημοσιεύματα, που πάντως διέψευσε ο κ. Σκουτέρης την περασμένη εβδομάδα. Από την ίδια Επιτροπή αναμένεται από στιγμή σε στιγμή η απόφαση για την πρωτόδικη τιμωρία του ΠΑΟΚ στο ματς με την ΑΕΚ, που κρίνει και τον φετινό τίτλο.

Σύμφωνα με αθηναϊκά δημοσιεύματα, ο πρόεδρος της Επιτροπής Εφέσεων Δ. Σκουτέρης ελέγχεται πειθαρχικά για όλες του τις αποφάσεις, κατά συνέπεια και για την παρούσα που αφορά την ΠΑΕ Ποντίων, με αρεοπαγίτη να κάνει μάλιστα έφοδο στα γραφεία της ΕΠΟ και να παίρνει αντίγραφα αυτών, σύμφωνα με όσα αναφέρθηκαν την περασμένη Δευτέρα στην εκπομπή “Δίκη” του Σκάι.

Δείτε τις τρεις σελίδες που δημοσιοποίησε ο πρόεδρος της ΠΑΕ Ποντίων Μιχάλης Κακουλίδης, ομάδας που υπενθυμίζεται ότι αποβλήθηκε από το πρωτάθλημα της Β’ Κατηγορίας της ΕΠΣ Θράκης μετά την συμπλήρωση τριών μηδενισμών εξαιτίας του ότι η ομάδα επιθυμούσε να αγωνιστεί με την συγκεκριμένη φανέλα: