«Όχι» στον Μουφτή Διδυμοτείχου από το ΣτΕ – Παύθηκε λόγω απάτης σε βάρος της ΕΕ!!!

 

Οχι” είπε η Ολομέλεια του Συμβουλίου της Επικρατείας (ΣτΕ) στο Σερίφ Δαμάδογλου Μεμέτ, ο οποιος ζητούσε να ακυρωθεί η υπ’ αριθμ.  707/21.12.2016 απόφαση του γενικού γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας – Θράκης, με την οποία παύθηκε από τη θέση του τοποτηρητή της Μουφτείας του Διδυμοτείχου.

Ο Σερίφ Δαμάδογλου παύθηκε από τα καθήκοντά του, μετά από την αμετάκλητη καταδίκη του για απλή συνέργεια σε υπόθεση απάτης σε βάρος των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων.

Το 2013 είχε καταδικαστεί σε φυλάκιση 3 μηνών με τριετή αναστολή για απλή συνέργεια σε απάτη κατ’ εξακολούθηση σε βάρος των Ευρωπαϊκών Κοινοτήτων. Η καταδικαστική απόφαση κατέστη αμετάκλητη με απόφαση του Αρείου Πάγου.

Σύμφωνα με την κατηγορία, ο Σερίφ Δαμάδογλου Μεμέτ, αν και γνώριζε το ψευδές περιεχόμενο δηλώσεων, που υπέβαλε ο αδερφός του Σεριάτ Σερίφ Δαμάδογλου, για να εισπράξει κοινοτικές επιδοτήσεις από καλλιέργειες, εν τούτοις συναίνεσε σιωπηρώς και δεν εναντιώθηκε στην υποβολή τους.

Για την ίδια υπόθεση έχει καταδικαστεί και ο αδερφός του, ενώ τελικά η επιδότηση δεν καταβλήθηκε.

Η Ολομέλεια του ΣτΕ επικύρωσε, τελικά την απόφαση του γενικού γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας –  Θράκης, κρίνοντας συνταγματική και νόμιμη την παύση του Σερίφ Δαμάδογλου Μεμέτ .

Πηγή:  http://dikografies.blogspot.gr/