Οι τρεις οπαδοί του Ολυμπιακού που ανέβασαν την ελληνική σημαία στη βραχονησίδα πρόθυμοι να «ανταλλαγούν» με τους Έλληνες αιχμάλωτους στρατιωτικούς

 

Πρώτο θέμα σε Ελλάδα και Τουρκία αποτελεί τις τελευταίες 24 ώρες η δήλωση του τούρκου πρωθυπουργού Μπιναλί Γιλτνιρίμ και του υπουργού Εξωτερικών της Άγκυρας  για πρόκληση, τύπου Ιμίων που έφτασαν μάλιστα στο σημείο να μιλήσουν ακόμη και για καταδρομική επιχείρηση της Τουρκίας σε ελληνικό έδαφος για να κατεβάσουν την ελληνική σημαία.

Την Ελληνική σημαία την τοποθέτησαν εκεί την περασμένη Παρασκευή τρεις νεαροί με καταγωγή από το νησί των Φούρνων, όλοι τους φορώντας κόκκινες φανέλες του Ολυμπιακού. Ένας από τους τρεις νεαρούς που βρίσκονται στο επίκεντρο αυτού του νέου “επεισοδίου” στις ελληνοτουρκικές σχέσεις μίλησε το πρωί για πρώτη φορά στην κάμερα και έδωσε εξήγησε τα κίνητρά τους.

Ο Χαράλαμπος Τσαγαλάς, ένας από τους τρεις νεαρούς που ανάρτησαν τις ελληνικές σημαίες σε πέντε νησίδες πέριξ των Φούρνων, περιέγραψε πως η κίνησή τους ήταν μία απόφαση που έλαβαν αυθόρμητα. “Ήταν ξαφνική απόφαση την ώρα που πίναμε καφέ” είπε στην εκπομπή Καλημέρα Ελλάδα του ΑΝΤ1, και ότι “ανεβάσαμε τις σημαίες και ρίξαμε και στεφάνι στη θάλασσα προς τιμήν του Μπαλταδώρου”. 

“Το μήνυμα μας προς τους Τούρκους: ειρήνη σε αυτούς” λέει ο νεαρός. Αναφέρει μάλιστα ότι “δεν έγινε για να προκαλέσουμε τους Τούρκους, άσχετα με το τι έχουν κάνει αυτοί”. Ο Χαράλαμπος Τσαγαλάς παράλληλα διαχωρίζει την ενέργειά τους από πολιτικά κόμματα και σκοπιμότητες λέγοντας “δεν έχουμε πολιτικά κίνητρα, ούτε Χρυσαυγίτες είμαστε, ούτε κόμματα”.

Μάλιστα σε ό,τι αφορά σε όσα ακούστηκαν πως η ενέργειά τους αυτή μπορεί να βλάψει ακόμη και τους δύο Έλληνες στρατιωτικούς που βρίσκονται για 48 μέρες όμηροι στα χέρια των Τούρκων στην Αδριανούπολη, τον Εβρίτη Δημήτρη Κούκλατζη και τον Άγγελο Μητρετώδη, ο νεαρός υποστήριξε ότι και οι τρεις τους δηλώνουν πρόθυμοι ακόμη και να πάνε στη θέση τους. «Το λέω μέσα από την καρδιά μου».

Ευχήθηκε κουράγιο στις οικογένειες των δύο αξιωματικών και εκτίμησε τέλος ότι δύσκολα η Άγκυρα θα τους αφήσει ελεύθερους στην παρούσα χρονική συγκυρία…