Επέτειος: Τρία χρόνια από το πρώτο παγκόσμιο ρεκόρ που κατέρριψε ο Δημοσθένης Μιχαλεντζάκης

 

Όλοι την ξέχασαν την συγκεκριμένη επέτειο, ίσως και ο ίδιος. Παρόλα αυτά είναι σημαντική για τον αθλητισμό συνολικά της Θράκης. 

Τέτοια μέρα, τέτοια ώρα, ακριβώς τρία χρόνια πριν ανέβαινε στο ThrakiSportS η είδηση για το παγκόσμιο ρεκόρ που έσπαγε ο Δημοσθένης Μιχαλεντζάκης, το πρώτο από την μεγάλη σειρά των επιτυχιών του που ακολούθησαν στην συνέχεια.

Σε ηλικία ούτε καν 17 ετών τότε, ο αθλητής του Ομίλου Φίλων Θαλάσσης Αλεξανδρούπολης και του Ηρόδικου Κομοτηνής  σημειώνει παγκόσμιο ρεκόρ με 2:13.09 στα 200μ. πεταλούδα κατηγορίας S9 στο πλαίσιο της 2ης ημέρας του διεθνούς μίτινγκ κολύμβησης που διεξάγεται στο Βερολίνο, καταρρίπτοντας το ρεκόρ που κατείχε ο Ιταλός Φεντερίκο Μορλάτσι από τις 29 Απριλίου 2011 με 2:15.10.

Ήταν μια μεγάλη επιτυχία που ωστόσο λίγοι αντελήφθησαν τότε το μέγεθός της και ακόμα πιο λίγοι μπορούσαν να φανταστούν τότε, ότι θα αποτελούσε την απαρχή για μια σειρά μεγάλων επιτυχιών, νέων ρεκόρ και κυρίως ενός ολυμπιακού τίτλου. Σειρά επιτυχιών που οδήγησαν τον Δήμο Αλεξανδρούπολης να λάβει την απόφαση να ονομαστεί το νέο υπερσύγχρονο κλειστό κολυμβητήριο της πόλης «Δημοσθένης Μιχαλεντζάκης».

Όπως προκύπτει από το τότε ρεπορτάζ του ThrakiSportS, o νεαρός κολυμβητής από τις Φέρες τερμάτισε πρώτος στον τελικό της μεικτής αγωνιστικής κατηγορίας S8 έως S11, κάνοντας υπερήφανους τους πάντες. Το πιο σπουδαίο; Τότε ο Μιχαλεντζάκης, όπως είχε γράψει το ThrakiSportS, είχε ταξιδέψει με προσωπικά του έξοδα στο Βερολίνο μαζί με την αποστολή της υπόλοιπης Εθνικής Ομάδας ΑμεΑ!!!

Την δεύτερη  θέση στον συγκεκριμένο  τελικό κατέλαβε ο Κροάτης Βίνσεντ Κριστίαν (S9) και την τρίτη θέση ο Όλιβερ Ισραΐλ από την Ισπανία, ο οποίος επίσης είχε σημειώσει σε εκείνον τον αγώνα παγκόσμιο ρεκόρ για την κατηγορία S11. Χάρη σε εκείνο το ρεκόρ και την εν γένει παρουσία του, το ThrakiSportS μέσα από την ετήσια ψηφοφορία που διοργανώνει μεταξύ των αναγνωστών και των συνεργατών του, τον επέλεξε ως κορυφαίο αθλητή της Θράκης για το 2015 – όχι μόνο μεταξύ των αθλητών με αναπηρία αλλά και των αρτιμελών.

Από τότε ο Μιχαλεντζάκης δεν έχει χάσει αυτόν τον τίτλο, αφού ψηφίστηκε κορυφαίος και το 2016 και το 2017. Και πώς να μην συμβεί αυτό άλλωστε, όταν ενάμισι χρόνο μετά από το παγκόσμιο ρεκόρ που σημείωσε τέτοια μέρα πριν τρία χρόνια ο νεαρός Εβρίτης, αναδεικνυόταν χρυσός παραολυμπιονίκης και μάλιστα όχι στο καλό του αγώνισμα, τα 200 μέτρα που δυστυχώς δεν είναι ολυμπιακό αγώνισμα, αλλά στα 100 μέτρα πεταλούδα σημειώνοντας μάλιστα και τότε νέο παραολυμπιακό ρεκόρ.

Πέρυσι ο Μιχαλεντζάκης επιβεβαίωσε την κυριαρχία του και στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα του Μεξικού, αφού για τα πανελλήνια και ευρωπαϊκά πρωταθλήματα οι πρωτιές δείχνουν για τον ίδιο… piece of cake. Και ακόμα δεν έχει συμπληρώσει τα 20 του χρόνια. Και όλη αυτή η ξέφρενη πορεία, ουσιαστικά ξεκινά μια μέρα σαν και αυτήν, τρία χρόνια πριν, όταν είχαμε το πρώτο παγκόσμιο ρεκόρ…

ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΤΟΥ THRAKISPORTS ΓΙΑ ΤΟ ΠΑΓΚΟΣΜΙΟ ΡΕΚΟΡ ΤΟΥ ΜΙΧΑΛΕΝΤΖΑΚΗ ΤΕΤΟΙΑ ΜΕΡΑ, ΤΡΙΑ ΧΡΟΝΙΑ ΠΡΙΝ, ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ ΕΔΩ