Έλληνας ο νικητής στον Μαραθώνιο του Βορείου Πόλου με παρελθόν στους αγώνες βουνού της Θράκης

 

Την πρώτη θέση στον North Pole Marathon, τον μαραθώνιο του Βορείου Πόλου, έναν από τους πιο απαιτητικούς του κόσμου, αναδείχθηκε ένας Έλληνας, ο Αργύρης Παπαργυρόπουλος.

Ο Έλληνας δρομέας που έχει τρέξει στα πιο απίθανα ίσως μέρη του κόσμου, από τις ερήμους Σαχάρα και Ατακάμα μέχρι την Παταγονία, τον Χονγκ Κονγκ και το Μπουτάν, δοκίμασε την τύχη του στον Β. Πόλο και τα πήγε περίφημα.

Όχι μόνο κατάφερε να τερματίσει αλλά με χρόνο 4 ώρες, 34 λεπτά και 36 δευτερόλεπτα κατέκτησε την πρώτη θέση αφήνοντας στην 2η ο Ντμίτρι Βολόσιν από την Μολδαβία που τερμάτισε σχεδόν μισή ώρα πίσω του (σε 5:03:26) και στην τρίτη ο Ντέιβιντ Φλιντ από την Αυστραλία που βρέθηκε μόλις οκτώ δευτερόλεπτα πίσω από τον δεύτερο (5:03:34).

Ο Αργύρης Παπαθανασόπουλος είχε λάβει μέρος πριν πέντε χρόνια στον αγώνα Rodopi Andenturun, το ROUT των 164 χιλιομέτρων στην οροσειρά της Ροδόπης με εκκίνηση και τερματισμοό στο δάσος της Χαϊντούς στην Ξάνθη. Ωστόσο είχε τραυματιστεί τότε και δεν είχε καταφέρει να τερματίσει, στις δηλώσεις του όμως αυτός ο πολυταξιδεμένος δρομέας είχε εξάρει τις ομορφιές της διαδρομής στην Θράκη.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τις ελληνικές συμμετοχές στον Μαραθώνιο του Βορείου Πόλου τις άνοιξε ένας Θρακιώτης, που πριν δύο χρόνια έγινε ο πρώτος Έλληνας που δήλωσε συμμετοχή και όχι απλά έλαβε μέρος στον αγώνα αλλά κατάφερε και να τερματίσει. Ο λόγος για τον Ζαχαρία Δανιηλάκη με καταγωγή τους Ψαθάδες Διδυμοτείχου που είχε ολοκληρώσει την απόσταση το 2016 σε 6 ώρες κα 34 λεπτά, τρέχοντας σε θερμοκρασίες 22 βαθμών υπό το μηδέν,