ΕΠΣ Θράκης: Μοιράστηκαν βαθμούς στο ντέρμπι κορυφής και έπεσαν από αυτήν οι Δόξα Γρατινής και ο Μέγας Αλέξανδρος Ιάσμου

 

Το μεγαλο ντέρμπι της 2ης αγωνιστικής έγινε στο γήπεδο του Κάλχα όπου παρουσία αρκετών φιλάθλων στο “Ελ Πάσο” της Ροδόπης λόγω της ιδιομορφίας του περιβαλλοντα χώρου η πρωτοπόροι πριν το παιχνίδι Δόξα Γρατινής και Μέγας Αλέξανδρος Ιάσμου έμειναν στο μηδεν γεγονός που εκμεταλλέυτηκε και το Κόσμιο που πέρασε ξανά στην κορυφή.

Το παιχνίδι ήταν μέτριο ποιοτικά και αρκετά σκληρό, με δυνατές μονομαχίες, γεγονός που έφερε τον διαιτητή Κακουλίδη να δείξει σχεδόν 10 κίτρινες κάρτες με τους φιλοξενούμενους να είναι κάπως καλύτεροι αλλα να μην μπορούν να πάρουν το πολίτιμο τρίποντο.       

Στο πρώτο μέρος δεν είχαμε μεγάλες φασεις πλην το σουτ του Σιλό Σεφκέτ Σελήμ που περασε μόλις αουτ στο 10′ , με τους τυπικά φιλοξενούμενους αφού είχαν περισσότερο δικό τους κόσμο να τους υποστηρίζει να απειλούν στο 18΄ σε σουτ του Κλή που πέρασε άουτ από πλεονεκτική θέση μετά από κατά λάθος πάσα του διαιτητή, ένα καλό σουτ του Γιαννακιτσίδη στο 21΄που μπλόκαρε ο Εφτούν όπως και κάποια επικίνδυνα σουτ του Ρομπέρ.

Στο δεύτερο μέρος η ομάδα του Ιάσμου μπήκε πιο δυνατά, η Γρατινή δεν μπόρεσε σε κανένα σημείο να δείξει τις ικανότητες της σαν ομάδα πλην ενός πολύ καλού σουτ του Μπόζη, με τον Μέγα να απειλεί ακόμα περισσότερο χωρις αποτελεσμα.  Αρχικά στο 60′ με κεφαλιά του Αντωνιάδη μετα από φαουλ του Ρομπέρ, στο 70′ σε καλοχτυπημενο  φαουλ  του Βιόπουλου που πέρασε μόλις αουτ  και  στο 76΄και 90΄σε  κεφαλιές των Γιαννακιτσίδη και Ντεμιρτζίδη.

Μετά από αυτήν την ισοπαλία οι δύο ομάδες οι ισοβαθμούν στην δεύτερη θέση της βαθμολογίας των πλει οφ μαζί με την Ελπίδα Σαπών έχοντας 21 βαθμούς, έναν λιγότερο από τον πρωτοπόρο ΠΑΟΚ Κοσμίου που πέρασε παλι μπροστα με 22. Την επόμενη αγωνιστική η Γρατινη αντιμετωπίζει στο μεγαλο ντερμπι το Κόσμιο, ενώ ο Ίασμος πάει για το “γειτονικό” ντερμπι με τον Σώστη.

ΔΟΞΑ ΓΡΑΤΙΝΗΣ (Δίγκας): Εφτούν, Μαγκούτας, Λεγάτος,Ζουμπιάδης, Τάτσιος,Καμζέλας, Πασχάλης (61΄Μουζασβίλι), Κακουλίδης (75΄Παπαχρόνης), Μπόζης (84΄Χισήμ), Κυριακόπουλος, Σεφκέτ Σελήμ.

ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΙΑΣΜΟΥ (Σπυριάδης):  Παπουτσίδης, Αχμέτ, Αμοιρόπουλος, Ντεμιρτσίδης, Λειβαδιώτης, Κλής, Παπαρούνας (74΄Χουσεϊν), Γιαννακιτσίδης, Βιόπουλος, Αντωνιάδης, Ρομπερ