Volley League: 10 tips για το μεγάλο παιχνίδι παραμονής ανάμεσα σε Εθνικό Αλεξανδρούπολης και Παναθηναϊκό (17:00, LIVE ThrakiSportS)

 

Στην Αλεξανδρούπολη μεταφέρονται οι μάχες για την παραμονή στην Volley League με τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης να υποδέχεται τον Παναθηναϊκό στον αγώνα που ολοκληρώνει τον πρώτο γύρο του μίνι πρωταθλήματος των πλέι άουτ.

Όπως πριν από κάθε μεγάλο παιχνίδι, το ThrakiSportS σας βάζει στο κλίμα του μεγάλου αγώνα που όπως όλα τα φετινά επίσημα παιχνίδια του Εθνικού θα έχει live κάλυψη πόντο προς πόντο από το ThrakiSportS.

1. Ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης έχει 3 βαθμούς στην ειδική βαθμολογία των πλέι άουτ και μετά το τρίποντο που πήρε στο Αιγίνιο ο μεγάλος του στόχος είναι να πάρει τρίποντα στα δύο εντός έδρας παιχνίδια με Παναθηναϊκό και Νίκη. Εάν φτάσει τους 9 βαθμούς θα εξασφαλίσει και τυπικά την παραμονή του στην κατηγορία.

2. Η αλήθεια είναι πάντως ότι δεν τον βόλεψε το αποτέλεσμα στην αναμέτρηση Παναθηναϊκού – Αιγινίου την περασμένη Τετάρτη. Η νίκη της ομάδας από την Πιερία της έδωσε πάλι το πάνω χέρι στη βαθμολογία και σε ενδεχόμενες ήττες με καθαρό σκορ από τον Παναθηναϊκό, δεν θα έχει ο Εθνικός την τύχη στα χέρια του ακόμα και αν πάρει τρίποντο με το Αιγίνιο. Για αυτό είναι σημαντικό να κερδίσει και στην χειρότερη περίπτωση να πάρει πόντο.

3. Ο Παναθηναϊκός από την πλευρά του παίζει με την πλάτη στον τοίχο. Αν ηττηθεί από τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης δύσκολα θα έχει επιστροφή και ουσιαστικά θα οδηγηθεί στην Α2 Κατηγορία. Για αυτό και οι παίκτες του αναμένεται να έχουν μεγαλύτερο άγχος από αυτούς του Εθνικού, που πρέπει να το εκμεταλλευθούν.

4.  Σε αγωνιστικό επίπεδο, ο Χαράλαμπος Ανδρεόπουλος, γιος του προπονητή του Παναθηναϊκού, αναμένεται να ακολουθήσει την αποστολή καθώς ολοκλήρωσε τις υποχρεώσεις του με την Εθνική ομάδα Κ18 στο Ευρωπαϊκό πρωτάθλημα της Τσεχίας. 

5.  Ο προπονητής του τριφυλλιού Σπύρος Ανδρεόπουλος ανεβαίνει στην Αλεξανδρούπολη ως προπονητής πλέον και της Εθνικής Ομάδας. Κάτι που σημαίνει ότι θα ξανανέβει το καλοκαίρι, αφού ως γνωστόν η Εθνική Ανδρών θα προετοιμαστεί στην Αλεξανδρούπολη και θα δώσει σε αυτό το γήπεδο τους πρώτους επίσημους αγώνες της για τα προκριματικά του Euro 2019.

6. Ο προπονητής του Εθνικού Αλεξανδρούπολης Σάκης Μουστακίδης είπε: «Δεν κρατάμε μολύβια και χαρτιά γιατί θα τρελαθούμε. Μένουμε ήρεμοι, προετοιμαζόμαστε, έχουμε το κεφάλι κάτω και πάμε να κάνουμε το παιχνίδι μας. Κρατάμε την κατάσταση στα χέρια μας και αυτό μετράει για μένα».

7.  Σχολίασε ακόμα: «Στους δύο αγώνες της κανονικής διάρκειας δείξαμε πως τον έχουμε τον Παναθηναϊκό αλλά από την τελευταία φορά που παίξαμε αντίπαλοι πάει καιρός». Η αλήθεια είναι ότι οι δυο ομάδες είχαν κληρωθεί την 1η αγωνιστική και έπαιξαν τόσο το Μετς τον Οκτώβριο όσο και στην Αλέξανδρούπολη αρχές του χρόνου, αλλά από τότε έχουν αλλάξει πολλά και στις δύο ομάδες.

8. Σε 30 αγώνες των δύο ομάδων ο Παναθηναϊκός προηγείται στις νίκες 22-8. Στην Αλεξανδρούπολη οι  νίκες είναι πέντε για τον Εθνικό και 10 για τον Παναθηναϊκό. Ωστόσο τα τελευταία χρόνια η κατάσταση αντιστρέφεται. Είναι η πρώτη φορά που συναντιούνται οι δυο ομάδες σε πλέι άουτ.

9. Ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης πριν δύο εβδομάδες έπαιξε τελικό στο φάιναλ φορ του Λιγκ Καπ. Ο Παναθηναϊκός την άλλη εβδομάδα παίζει στο φάιναλ φορ του Κυπέλλου Ελλάδος, που θα διεξαχθεί στην Ρόδο.

10. Διαιτητές της αναμέτρησης έχουν οριστεί οι Δεληκωστίδης και  Γεωργιάδης. Ο αγώνας έχει οριστεί να αρχίσει στις 17:00, η διοίκηση του Εθνικού έχει κάνει έκκληση για να προσέλθει ο κόσμος στο γήπεδο και να ενισχύσει τους παίκτες. Ο αγώνας ξεκινά στις 17.00, δεν υπάρχει τηλεοπτική κάλυψη αλλά θα έχετε ενημέρωση από το ThrakiSportS.