Απόστολος Κουτρουλός: o προπονητής με το… «κοκκαλάκι της νυχτερίδας» που συνεχίζει από το μηδέν να φέρνει επιτυχίες στην Ξάνθη

 

Ο Απόστολος Κουτρουλός είναι ο άνθρωπος που τα τελευταία χρόνια έχει συνδέσει το όνομά του με όλες τις μεγάλες επιτυχίες των ομάδων της ΕΠΣ Ξάνθης, αυτός που θα μπορούσαμε να πούμε ακόμα πως έχει και το… «κοκκαλάκι» της νυχτερίδας.

Τη φετινή σεζόν, έως τώρα, είναι ο μαέστρος των Μεικτών Ομάδων της Ξάνθης, καταφέρνοντας να φτάσει με τους Νέους έως τα προημιτελικά του Πρωταθλήματος Προεπιλογής Εθνικών Ομάδων, αποκλείοντας ακόμα και ομάδες που θεωρούνταν φαβορί όπως ο Έβρος αλλά και τα Τρίκαλα, ωστόσο με τους Παίδες προχώρησε ακόμα παραπέρα.

Τελευταίο του επίτευγμα είναι ο αποκλεισμός της ομάδας Παίδων της ΕΠΣ Αχαΐας, με τους Παίδες της Ξάνθης και η πρόκριση στον μεγάλο τελικό του φάιναλ φορ που διεξάγεται αυτές τις μέρες στην Κατερίνη. Εκεί, όπου ελπίζει με αντίπαλο τη Δράμα να πανηγυρίσει άλλη μια κούπα με την ΕΠΣ Ξάνθης.

Λέμε άλλη μια κούπα, καθώς δεν πρέπει να ξεχνάμε πως ο Τόλης Κουτρουλός είναι αυτός που προ διετίας κατέκτησε την εγχώρια κούπα του Regions’ Cup με τη Μεικτή Ερασιτεχνών και πήγε στο Σαν Μαρίνο εκπροσωπώντας με την ομάδα της ΕΠΣ Ξάνθης τη χώρα μας στα προκριματικά του Ευρωπαϊκού Κυπέλλου Περιφερειών που διοργανώνει η ΟΥΕΦΑ και αποτελεί σταθερή Τουρνουά Regions’ Cup.

Αυτό βέβαια είναι κάτι που ελπίζει να επαναλάβει και φέτος, αφού ήδη έχει ξεκινήσει την προετοιμασία του με την φετινή ομάδα Regions’, η οποία στις αρχές του επόμενου μήνα ξεκινά τις αγωνιστικές της υποχρεώσεις με μόνο στόχο την υπεράσπιση του τίτλου που ήδη κατέχει απέναντι σε πρώτη φάση στις ΕΠΣ Μακεδονίας και ΕΠΣ Θράκης

Πέρα όμως από τις ομάδες της ΕΠΣ Ξάνθης, ο Απόστολος Κουτρουλός εχει κατακτήσει τα 2 πρωταθλήματα της ομάδας Κ20 του ΑΟΞ πριν μια δεκαετία περίπου, ενώ είναι και ο «πρωτομάστορας» της Γυναικείας Ποδοσφαιρικής Ομάδας της Ξάνθης, τις «Βασίλισσες της Θράκης», που ουσιαστικά αποτέλεσαν δική του έμπνευση και δημιούργημα που κατάφερε σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα να μονιμοποιηθεί στη Β’ Εθνική και να αποτελεί πηγή στελέχωσης των μικρών εθνικών ομάδων. Ωστόσο στην συγκεκριμένη ομάδα, κόντρα σε αυτό που πολλοί νομίζουν, δεν είναι πλέον προπονητής.

Είναι άλλωστε σε τότες άλλες. Προσθέστε άλλωστε το γεγονός ότι πέρυσι ο Κουτρουλός κλήθηκε να στελεχώσει το τεχνικό τιμ της Εθνικής Ενόπλων αλλά και ότι βοηθά με τις γνώσεις και την εμπειρία του και καθοδηγεί από τον πάγκο τις Ομάδες της Αστυνομικής Διεύθυνσης αλλά και του Δικηγορικού Συλλόγου Ξάνθης και έχετε ένα ολοκληρωμένο πακέτο, που αφορά μόνο τον τελευταίο χρόνο…