Στο Πόρτο Λάγος οι επόμενοι αγώνες για τον Ιστιοπλοϊκό Όμιλο Β. Αιγαίου μετά την επιτυχία στην Κεραμωτή

 

Πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία η γιορτή ιστιοπλοΐας που διοργάνωσε ο Ιστιοπλοϊκός Όμιλος Βορείου Αιγαίου το περασμένο Σαββατοκύριακο στις εγκαταστάσεις του Ομίλου στο Λιμάνι της Κεραμωτής.

Τα μέλη του Ομίλου καθώς και φίλοι ιστιοπλοΐας από Ελλάδα και Βουλγαρία έδωσαν το παρών στην διοργάνωση. Το Σάββατο πραγματοποιήθηκαν δύο κούρσες τριγώνου τεχνικού στίβου στο Λιμάνι, τεσσάρων μιλίων η κάθε μία, με πολύ ανταγωνισμό και ενδιαφέρον. Ο καιρός ήταν γενναιόδωρος αφού ένα σταθερό βοριαδάκι 10-12knots βοήθησε στην επιτυχία της επιτυχία της διοργάνωσης.

Την Κυριακή το πρωί πριν την έναρξη του αγώνα, πραγματοποιήθηκε σεμινάριο ιστιοπλοΐας (sail faster) στην αίθουσα του ομίλου από τον εκπαιδευτή Χριστόφορο Γκριτζελάκη. Το «παρών» έδωσαν όλα τα πληρώματα και έτσι είχαν την ευκαιρία οι νέοι ιστιοπλόοι να μάθουν περισσότερα από την πράξη και οι παλιοί να ακονίσουν τη γνώση τους.

Η έναρξη της Offshore ιστιοδρομίας πραγματοποιήθηκε στην ώρα της, όπου ήταν και ο γύρος της Θασοπούλας με διαδρομή 8 μιλίων. Ο άνεμος νοτιοδυτικός πλέον μέσης εντάσεως 15 knots φρόντισε για μία πολύ γρήγορη ιστιοδρομία.

Τα αποτελέσματα των ιστιοδρομιών των δύο κατηγοριών του αγώνα είναι :

Division 1: Northwind I  με κυβερνήτη τον Γκριτζελάκη Χριστόφορο και πλήρωμα τους Χατζηευστρατίου Ε., Καραβέτης Σ., Καμαριανού Κ., Dmitry G., Slatinska M., Dimitrov V., Bohosian N.

Division 2 με κυβερνήτη τον Svetoslav Solovyon και πλήρωμα τους Rogozhinova E., Doykov H., Nikova M., Rusev R., Karakashev B., Karakasheva K.

Η Επιτροπή Αγώνα είχε ως πρόεδρο τον Γιάννη Ναγόρνη με βοηθούς ρτους Ζώη  Μπακιρτζή, Θεόδωρο Αργυρόπουλο και Γρηγόρη Αντωνιάδη.

Το επόμενο αγωνιστικό ιστιοπλοϊκό διήμερο θα είναι το άλλο  Σαββατοκύριακο 14 και 15 Απριλίου στο λιμάνι του Πόρτο Λάγους της Ξάνθης.