Γ’ Εθνική: Πρώτος σκόρερ στον πέμπτο όμιλο πρώην μεσοεπιθετικός του Έβρου Σουφλίου

 

Εντυπωσιακή σεζόν με τον Αστερα Αμαλιάδας πραγματοποίησε ο πρωην μεσοεπιθετικός του Έβρου Σουφλίου στην Γ’ Εθνική και μετρ των πέναλτι ελληνοαλβανός Λόρενς Κέρι.

Με το πέναλτι- γκολ στην Ζάκυνθο, με το οποίο άνοιξε ο δρόμος για το διπλό-τίτλου ο Κέρι έφτασε τα 19 τέρματα στον 5ο όμιλο της Γ΄ Εθνικής και κατέκτησε την πρώτη θέση στον πίνακα των σκόρερ.

Ο παίκτης του Αστέρα Αμαλιάδας σκόραρε στα 14 από τα 22 ματς του πρωταθλήματος ενώ τα 7 τέρματα σημειώθηκαν από την άσπρη βούλα. Από τα 19 γκολ τα 10 τα έχει πετύχει εντός έδρας και τα εννέα στο πρώτο ημίχρονο. Πέτυχε ένα χατ-τρικ, απέναντι στο Λεωνίδιο στις 5/11.

Ο 27χρονος πια Λόρι Κέρι είναι γόνος οικονομικών μεταναστών από την Αλβανία (ερχόμενοι οικογενειακά στην Ελλάδα όταν αυτός ήταν μόλις δυο ετών) αλλά έχει ελληνική υπηκοότητα και μάλιστα, προ τριετίας υπηρέτησε τη στρατιωτική του θητεία στον Έβρο αγωνιζόμενος στον Έβρο Σουφλίου.

Ξεκίνησε την καριέρα του στα τμήματα υποδομής του Μαγνησιακού, όπου στα 14 του έκανε και ντεμπούτο στην πρώτη ομάδα, η οποία συμμετείχε στο Α’ τοπικό. Συνέχισε στος ακαδημίες της Βέροιας, όπου εκτός το ενδιαφέρον Ολυμπιακού, Παναθηναϊκού και ΑΕΚ, απασχόλησε μέχρι και μεγάλους συλλόγους, όπως η Μπάγερν Μονάχου και η Άρσεναλ!

Στη συνέχεια, κατατέθηκε επίσημη πρόταση από τον Ηρακλή (προς τη Βέροια), η οποία όμως δεν έγινε αποδεκτή. Εκεί σταμάτησαν οι προσπάθειες απόκτησης του ποδοσφαιριστή, ο οποίος αν και ανήλικος, δεν μπορούσε να αγωνιστεί σε άλλο ελληνικό σύλλογο μέχρι τα 21 του. Το 2007 ο Κέρι έφυγε για την αλβανική Μπέσα και στην συνέχεια βρέθηκε ξανά στη Βέροια και τους πρώτους μήνες του 2009 υπέγραψε και επαγγελματικό συμβόλαιο στην ομάδα (Β’ Εθνική εκείνη τη σεζόν, κάνοντας και 2 συμμετοχές).

Το καλοκαίρι του 2009 εντάχθηκε στον Ολυμπιακό Βόλου, και ακολούθησαν ο Αλμυρός, ο Οικονόμο Τσαριτσάνης, τα Χανιά, η Αναγέννηση Γιαννιτσών, ο  Πιερικός τη σεζόν 2013 -2014, ο Έβρος Σουφλίου τον α’ γύρο του 2014 -2015 (συνδυάζοντας το και με στρατιωτική θητεία), τα Τρίκαλα, ο Αιολικός, η Καλλονή, ο Ολυμπιακός Βόλου πέρυσι τον Ιανουάριο, όπου αγωνίστηκε σε 12 παιχνίδια πρωταθλήματος Γ’ Εθνικής (2ο όμιλο) έχοντας και 3 γκολ και φετος διαπρεπει στην Αμαλιαδα ελπίζοντας να οδηγησει την ομαδα στην Β’ Εθνικη μεσω των μπαραζ ανόδου.