Εκτεθειμένος από τον… Σκουτέρη ο πρόεδρος της ΕΠΟ! Δήλωσε άγνοια για την υπόθεση της ΑΕ Ξάνθης ενώ έγγραφο αποδεικνύει το αντίθετο…

 

Εκτεθειμένος με όσα υποστήριξε στην εκπομπή “Δίκη” στον Σκάι αναφορικά με την υπόθεση της ΠΑΕ Ποντίων και της ΑΕ Ξάνθης εμφανίζεται ο πρόεδρος της ΕΠΟ Βαγγέλης Γραμμένος, εξαιτίας ενός εγγράφου που έχει φέρει στην δημοσιότητα το ThrakiSportS και επαναφέρει με αφορμή την απάντησή του σε σχετικό ερώτημα στην εκπομπή που μαγνητοσκοπήθηκε το βράδυ της Δευτέρας και προβλήθηκε ξημερώματα Τρίτης.

Ο Βαγγέλης Γραμμένος σε ερώτηση για την υπόθεση της ΠΑΕ Ποντίων και την παρουσίαση της φράσης “Δεν ξεχνώ, πάντα τιμώ” στην φανέλα, που οδήγησε σε τρεις μηδενισμούς την ομάδα του Θρυλορίου και την αποβολή από το πρωτάθλημα της ΕΠΣ Θράκης, υποστήριξε ότι επρόκειτο για πολιτικό μήνυμα – σε αντίθεση για παράδειγμα με την φράση “Ο Αλέξανδρος μιλούσε Ελληνικά” που εμφανίστηκε στην φανέλα της Λάρισας, για την οποία υποστήριξε ότι δεν είναι πολιτικό μήνυμα αλλά ιστορικό γεγονός.

Μάλιστα, δικαιολογώντας απόλυτα και τις αποφάσεις της Πειθαρχικής Επιτροπής της ΕΠΣ Θράκης πρωτοδίκως αλλά και της Επιτροπής Εφέσεων της ΕΠΟ σε δεύτερο βαθμό, σχολίασε: «Δεν υπήρχε διάκριση ανάμεσα στα δύο προηγούμενα παραδείγματα. Έχουμε να κάνουμε με έναν κώδικα της ΟΥΕΦΑ που δεν επιτρέπει τα πολιτικά μηνύματα. Σέβομαι και τιμώ όλα τα ιστορικά γεγονότα και τους αγώνες του ελληνικού λαού. Η γενοκτονία των Ποντίων όμως είναι τεράστιο ζήτημα για να το αφήσουμε να το εκμεταλλεύεται ο καθένας.  Είναι πολιτικό θέμα. Ρατσιστικό δεν είναι, αλλά είναι politics», είπε ο Βαγγέλης Γραμμένος.

Και πρόσθεσε: «Αν αύριο στην Θράκη δούμε ένα άλλο έμβλημα που έχει άλλη προέλευση, δεν θέλω να πω ποιο, τι θα κάνετε τότε;». Άμεση ήταν η απάντηση των δημοσιογράφων, με το παράδειγμα της ΑΕ Ξάνθης που είχε καταγγείλει και ενώπιον της Επιτροπής Εφέσεων της ΕΠΟ η ΠΑΕ Ποντίων. «Μα υπάρχει το ρολόι με την ώρα που πέθανε ο Κεμάλ. Και δεν έγινε κάτι για αυτό», είπαν ο παρουσιαστής της εκπομπής Κυριάκος Θωμαΐδης και η συντάκτρια του δικαστικού ρεπορτάζ Μαίρη Μπενέα. Ο πρόεδρος της ΕΠΟ απάντησε: «Αυτό άμεσα θα πρέπει να τελειώσει. Αλλά έχει κάνει κάποιος καταγγελία;». Και όταν ο παρουσιαστής απάντησε ότι νομίζει ότι έχει γίνει, ο Βαγγέλης Γραμμένος απάντησε: «Αν έχει γίνει, θα προχωρήσει κ. Θωμαΐδη και πρέπει να προχωρήσει».

Ο πρόεδρος της ΕΠΟ εμφάνισε έτσι ή θέλησε να εμφανίσει άγνοια για μια καταγγελία που ωστόσο αποδεδειγμένα, όπως έχει αποκαλύψει το ThrakiSportS, έχει γίνει στον ίδιο και έχει τεθεί μάλιστα με τον πιο επίσημο τρόπο από τον ίδιο τον πρόεδρο της Επιτροπής Εφέσεων της ΕΠΟ Δημήτρη Σκουτέρη, τον δικαστή δηλαδή που έχει βρεθεί στο στόχαστρο της κριτικής το τελευταίο διάστημα εξαιτίας της περίφημης μεταμεσονύχτιας απόφασης για τον αγώνα ΠΑΟΚ- Ολυμπιακός που επέτρεψε να γίνει με κόσμο το ΠΑΟΚ – ΑΕΚ. Το συγκεκριμένο θέμα είχε τεθεί ενώπιον της Επιτροπής Εφέσεων της ΕΠΟ από τον πρόεδρο της ΠΑΕ Ποντίων Μιχάλη Κακουλίδη και ανεξάρτητα από την απόφαση, ο πρόεδρος της Επιτροπής Δημήτρης Σκουτέρης είχε ενημερώσει εγγράφως για αυτήν την καταγγελία τον πρόεδρο της ΕΠΟ Βαγγέλη Γραμμένο ζητώντας να πράξει τα δέοντα.

Το συγκεκριμένο έγγραφο είχε αποκαλύψει το ThrakiSportS (θυμηθείτε το ρεπορτάζ με ένα κλικ ΕΔΩ). Σχεδόν πέντε μήνες μετά από την συγκεκριμένη καταγγελία και ενημέρωση του προέδρου της ΕΠΟ από έναν κορυφαίο δικαστικό, η οποία είχε γίνει εγγράφως και έχει πρωτοκολληθεί όπως έχει αποκαλύψει το ThrakiSportS, ο πρόεδρος της ΕΠΟ Βαγγέλης Γραμμένος εμφανίστηκε να… αγνοεί αυτήν την καταγγελία. Είπε εν γνώση του ψέμματα στον τηλεοπτικό αέρα ότι δεν ήξερε ή δεν έχει διαβάσει την αλληλογραφία του και μάλιστα εν προκειμένω ένα πρωτοκολλημένο έγγραφο του Προέδρου Πρωτοδικών που υπηρετεί ως πρόεδρος της Επιτροπής Εφέσεων της ΕΠΟ;