Γ’ Εθνική: «Τελικοί» για Ορφέα Ξάνθης και ΑΕΔ σε Σέρρες και Διδυμότειχο για το ένα εισιτήριο της παραμονής (16:00, LIVE ThrakiSportS)

 

Με τους αγώνες της 22ης και τελευταίας αγωνιστικής ολοκληρώνεται το φετινό πρωτάθλημα του Α’ Ομίλου της Γ’ Εθνικής, με το πρόγραμμα να έχει δυο παιχνίδια “τελικούς” από τους οποίο θα κριθεί το μοναδικό εισιτήριο της παραμονής που εκκρεμεί.

Σε αυτό ο Απόλλωνας Παραλιμνίου κατέκτησε το πρωτάθλημα εδώ και ένα περίπου μήνα και θα διεκδικήσει την άνοδο στην B’ Eθνική σε μπαραζ ανόδου με τον Ηρακλή, τον Βόλο FC και τον Τυλυκράτη Λευκάδας, ενώ θα υποβιβαστούν 3 από τις 5 ομάδες της Θράκης, οι δυο ομάδες της ΕΠΣ Θράκης, Δόξα Προσκυνητών, Δόξα Νέου Σιδηροχωρίου και μια από τους Ορφέα Ξάνθης και Διδυμότειχο με τον κυπελλούχο της ΕΠΣ Ξάνθης Άρη Αβάτου να είναι ο μόνος σίγουρος στην παρθενική του χρονιά στην κατηγορία.

Ξεκινούμε από το Χρυσό Σερρών εκεί όπου ο Ορφέας δίνει ένα από τα σημαντικότερα παιχνίδια της ιστορίας του απέναντι στην πολύ δυνατή αλλά Ελπίδας Σκουτάρεως. Εκεί η ομάδα της Ξάνθης θέλει μόνο νίκη ώστε να εξασφαλίσει και μαθηματικά την παραμονή της για δεύτερη σεζόν στην Γ’ Εθνική, αλλιώς θα εύχεται “στραβοπάτημα” του Διδυμοτείχου στον Έβρο με τον πρωταθλητή αλλά με το μυαλό στα μπαραζ ανόδου Απόλλωνα Παραλιμνίου, αφού ευνοείται σε ισοβαθμία με τους Εβρίτες, αφού εφερε 0-0 στον Έβρο και επικράτησε με το εντυπωσιακό 5-0 στην Ξάνθη.

Η ομάδα της Ξάνθης με 29 βαθμούς, μετά την ισοπαλία στην Καβάλα που στην ουσία δεν του προσέφερε πολλά,αφού και με ήττα πάλι νίκη θα ήθελε απέναντι στους αδιάφορους αλλά έμπειρους Σερραίους που με 39 βαθμούς θέλουν για λόγους γοήτρου την δεύτερη θέση στο πρωτάθλημα ωστόσο είναι άγνωστο πως θα παρουσιαστούν. Ο Ορφέας που θα αγωνιστεί σχεδόν πλήρης με μοναδικό απόντα τον Μακράκη εκτός έδρας έχει σε 10 αγώνες, 1 νίκη αυτήν με τους Προσκυνητές, 5 ισοπαλίες και 4 ήττες με τέρματα 8-12 κατά, ενώ στο γήπεδο του ΑΟΞ σε 11 αγώνες, 7 νίκες και 4 ήττες με τερματα 21-13. Στον πρώτο γυρο επικρατησε ο Ορφέας ηττήθηκε με 0-1 στην Ξάνθη. Θυμηθείτε την αποστολή του Μπάμπη Χατζημεστή με ένα κλικ ΕΔΩ.

Κάτω από τη ζώνη του υποβιβασμού βρίσκεται η ΑΕ Διδυμοτείχου με 28 βαθμούς που με 10 βαθμούς στα 4 τελευταία ματς, μετά και την νίκη ανασα επί του δυνατού Αετού Ορφανού δίνει νέο τελικό με τον αδιάφορο κυπελλούχο ΕΠΣ Σερρών και πρωταθλητή της κατηγορίας Απόλλωνα Παραλιμνίου (48 βαθμοί), ελπίζοντας εκτός σε δική της νίκη σε “στραβοπάτημα” του Ορφέα με το “ξαδερφακι” Σκούταρι που φορά τα ίδια χρώματα, φανέλες και έχει σημα το τριφύλλι. Αν καταφέρει να φτάσει στους 31 βαθμούς θα ελπίζει στην σωτηρία αλλά και πάλι δεν εξαρτάται μόνο από το δικο της αποτελέσμα.

Σε αυτο το σημαντικό παιχνίδι χρειάζεται την βοήθεια του κόσμου της, που μεχρι στιγμής δεν την έχει βοηθήσει όσο τα περασμένα χρόνια ωστόσο, ελπίζει οτι αυτή την φορά θα είναι στο γήπεδο και θα κατακύσει το Δημοτικό γήπεδο Διδυμοτείχου. Η ΑΕΔ μετά από 5 μήνες χωρίς νίκη επικρατησε με γκολαρα του αρχηγού Γιαννοπουλου του Αετού Οραφανού και με τον Απόλλωνα θέλει το τεταρτο εντός εδρας τρίποντο της. Η ομάδα του Τελκίνσκι εντός έδρας σε 10 παιχνίδια μετρά 4 νίκες, 5 ισοπαλίες και μια ήττα από την Καβάλα έχοντας τέρματα 10-6 και εκτός έδρας έχει 3 νίκες σε 11 αγώνες, δυο ισοπαλίες και 6 ήττες με τέρματα 7 υπέρ και 16. Στον πρωτο γύρο στο Παραλίμνιο ο Απόλλωνας επικρατησε 4-0 της ΑΕΔ. Θυμηθείτε την αποστολή νίκης της ΑΕ Διδυμοτείχου με ένα κλικ ΕΔΩ.

Τα υπόλοιπα παιχνίδια είναι βαθμολογικά αδιαφορα, ο κυπελλούχος ΕΠΣ Ξάνθης αντιμετωπίζει την φιναλίστ και πληγωμένη από τον τελικό της ΕΠΣ Θράκης Δοξα Ν. Σιδηροχωρίου, ενώ η κυπελλούχος ΕΠΣ Θραακης Δόξα Προσκυνητών υποδέχεται τον ουραγό Μέγα Αλέξανδρο Καρπερής, ενώ έχουμε ακόμα Αετός Ορφανού – Νέστος Χρυσούπολης και Μέγας Αλέξανδρος Ξηροποτάμου – ΑΟ Καβάλας.

Ο Άρης Αβάτου (32 βαθμοι) θέλει να κανει την φιέστα του για την κατάκτηση του κυπέλλου και της παραμονής, διατηρώντας απόρθητο το “καστρο” του στην Φελώνη (εντός 5-5-0 με τερματα 15-5), την μοναδική έδρα που δεν περασε κανένας, αφού αυτή του Παραλιμνίου την έσπασε το “αβατό” της το γκολ του Βασίλη Δόντσου στο φιναλε. Από την άλλη η νεανική αλλά υποβιβασμένη μαθηματικά Δόξα Νέου Σιδηροχωρίου (16 βαθμοί), θέλει να κλεισει την σεζόν με θετικό αποτέλεσμα, μια καλή εμφανιση και να αποχαιρετήσει τη σεζόν και τους πιστούς της φίλους με τον καλύτερο τρόπο, ωστε να περασει στην βαθμολογια την αντίπαλο της στον τελικο της ΕΠΣ Θρακης Δόξα Προσκυνητων.

Η υποβιβασμένη επίσης κυπελλούχος ΕΠΣ Θράκης Δόξα Προσκυνητών (17 βαθμοί), φιλοξενεί την ουραγό Καρπερή (10 βαθμοί) και θέλει την 3η εντός εδρας νίκη (2-2-6 στην Κομοτηνή με τέρματα 11-18), ώστε να επιστρεψει στις νίκες μετα από 9 αγωνιστικές πριν μπει μετα το Πασχα στο κύπελλο ερασιτεχνών απέναντι στο ΑΕ Καλαμπακίου Δράμας.

Συνοπτικά το πρόγραμμα της 22ης και τελευταίας αγωνιστικής: ΑΕ Διδυμοτείχου – Απόλλων Παραλιμνίου, Αετός Ορφανού – Νέστος Χρυσούπολης, Άρης Αβάτου – Δόξα Ν. Σιδηροχωρίου, Δόξα Προσκυνητών – Μέγας Αλέξανδρος Καρπερής, Ελπίς Σκουτάρεως – Ορφέας Ξάνθης και Μέγας Αλέξανδρος Ξηροποτάμου – ΑΟ Καβάλα με το ThraKisportS να επικεντρωθεί στις μάχες του Ορφέα Ξάνθης και της ΑΕ Διδυμοτείχου.

ΘΥΜΗΘΕΙΤΕ ΤΙΣ ΔΙΑΙΤΗΤΙΚΕΣ ΤΡΙΠΛΕΤΕΣ ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΟΡΙΣΤΕΙ ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ ΕΔΩ

ΔΕΙΤΕ ΠΩΣ ΕΧΕΙ ΔΙΑΜΟΡΦΩΘΕΙ Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ ΤΟΥ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΟΣ ΜΕ ΕΝΑ ΚΛΙΚ ΕΔΩ