Super League: Το πρόγραμμα της Ξάνθης και των υπολοίπων έξι διεκδικητών του τελευταίου ευρωπαϊκού εισιτηρίου πέντε στροφές πριν το τέλος

 

Το πρωτάθλημα της Super League ξαναρχίζει το Σαββατοκύριακο και πέρα από τη μάχη του τίτλου και της ουράς, σε πλήρη εξέλιξη και πιο αμφίρροπη είναι αυτή για την εξασφάλιση του πέμπτου και τελευταίου ευρωπαϊκού εισιτηρίου (με την προϋπόθεση πως δεν θα κατακτήσει το Κύπελλο η Λάρισα). 

Πέντε «στροφές» πριν το φινάλε εξάλλου, υπάρχουν επτά ομάδες που διεκδικούν αυτό το εισιτήριο ευρισκόμενες σε απόσταση έξι βαθμών μεταξύ τους, με την Ξάνθη να είναι στην πιο πλεονεκτική θέση. Ωστόσο έχει και δύσκολο πρόγραμμα και πολλά θα εξαρτηθούν από το παιχνίδι της Κυριακής με τον Πανιώνιο που την καταδιώκει και με νίκη μπορεί να την ξεπεράσει. Πιο ευνοϊκό δείχνει το πρόγραμμα του Αστέρα Τρίπολης που συγκατοικεί με τους Νεοσμυρνιώτες στους 33 βαθμούς, ενώ γερά στο κόλπο θα μπει και ο ΠΑΣ Γιάννινα που έχει άλλωστε και ένα ματς λιγότερο, το εξ αναβολής (εντός έδρας) παιχνίδι με τον Απόλλωνα Σμύρνης.

5. ΑΟ Ξάνθη (35 βαθμοί):  Πανιώνιος (εκτός), ΠΑΣ Γιάννινα (εντός), ΠΑΟΚ (εκτός), Λάρισα (εντός), Παναθηναϊκός (εκτός)

6. Πανιώνιος (33 βαθμοί):  Ξάνθη (εντός), ΠΑΟΚ (εκτός), Παναθηναϊκός (εντός), Πλατανιάς (εκτός), Λεβαδειακός (εντός)

7. Αστέρας Τρίπολης (33 βαθμοί):  Πλατανιάς (εντός), Λεβαδειακός (εκτός), Κέρκυρα (εκτός), Απόλλων Σμύρνης (εντός), Παναιτωλικός (εκτός)

8. Παναθηναϊκός (32 βαθμοί):  ΑΕΚ (εκτός), Ατρόμητος (εντός), Πανιώνιος (εκτός), ΠΑΟΚ (εντός), Ξάνθη (εντός)

9. ΠΑΣ Γιάννινα  (30 βαθμοί):  Παναιτωλικός (εκτός),  Απόλλων Σμύρνης (εντός), Ξάνθη (εκτός), Λάρισα (εντός), Λαμία (εκτός), Ολυμπιακός (εντός)

10. Λεβαδειακός (30 βαθμοί): Ολυμπιακός (εντός), Αστέρας Τρίπολης (εντός), ΑΕΚ (εκτός), Ατρόμητος (εντός), Πανιώνιος (εκτός)

11. Παναιτωλικός (29 βαθμοί):  ΠΑΣ Γιάννινα (εντός),  Λάρισα (εκτός), Λαμία (εντός), Ολυμπιακός (εκτός), Αστέρας Τρίπολης (εντός)