Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Κολύμβησης ΑμεΑ θα φιλοξενήσει το Κολυμβητήριο της Αλεξανδρούπολης

 

Τις βάσεις για τη θέσπιση ενός ακόμη μεγάλου αθλητικού θεσμού έθεσαν το μεσημέρι σε συνάντησή τους ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης Βαγγέλης Λαμπάκης, ο αντιδήμαρχος Αθλητισμού Γιάννης Βαταμίδης και ο αρχιμανδρίτης Απόστολος Καβαλιώτης, Διδάκτωρ Τμήματος Παιδαγωγικής Δημοτικής Εκπαίδευσης Πανεπιστημίου Αθηνών (Ειδική Αγωγή) και μέλος του Δ.Σ. των Special Olympics, ο οποίος τυγχάνει και πρωταθλητής κολύμβησης.

Πιο συγκεκριμένα αποφασίστηκε η διοργάνωση Πανελλήνιων Κολυμβητικών Αγώνων για άτομα με αναπηρία στο Δημοτικό Κολυμβητήριο «Δημοσθένης Μιχαλεντζάκης» σε συνδυασμό με αγώνα open sea με ανοιχτή συμμετοχή κάθε ενδιαφερομένου στην παραθαλάσσια περιοχή μεταξύ Μάκρης και Αρχαίας Ζώνης όπου θα πραγματοποιηθεί η τελετή λήξης των αγώνων.

Ο χρονικός προσδιορισμός ορίσθηκε για το διήμερο 31 Αυγούστου και 1 Σεπτεμβρίου 2018, ενώ όπως επισημαίνει ανακοίνωση του Δήμου Αλεξανδρούπολης, για την επιτυχία των αγώνων είναι απαραίτητη η συνεργασία πολλών φορέων και εθελοντών.

«Απώτερος στόχος των αγώνων σε πρώτη φάση είναι η ενίσχυση του Κέντρου Ημέρας ΑΜΕΑ Αλεξανδρούπολης και η προσέλκυση αθλητών από όλη την Ελλάδα με κεντρική ιδέα το τρίπτυχο “Ένταξη – Ενσωμάτωση-Αποδοχή”», με τον αντιδήμαρχο Αθλητισμού Γιάννη Βαταμίδη να προαναγγέλλει ότι θα έρθει στην Αλεξανδρούπολη ένα όνομα που με την άφιξή του «θα γκρεμιστούν και τα τσιμέντα του κολυμβητηρίου».