Γεγονός η ίδρυση του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Βορείου Αιγαίου με περιοχή κάλυψης το Θρακικό Πέλαγος

 

Γεγονός είναι εδώ και λίγες ημέρες η δημιουργία ενός νέου αθλητικού ομίλου στην Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, του Ιστιοπλοϊκού Ομίλου Βορείου Αιγαίου, (Ι.Ο.Β.ΑΙ.) – North Aegean Sailing Club – (N.A.S.C.).

Επρόκειτο για έναν όμιλο που δημιουργήθηκε με σκοπό να προάγει το άθλημα της ιστιοπλοΐας αλλά και να φέρει κοντά όλους όσους επιθυμούν να γνωρίσουν τον μαγικό κόσμο της θάλασσας , δίνοντας τους ταυτόχρονα την δυνατότητα μέσω των σχολών μας, να αποκτήσουν δίπλωμα ιστιοπλοΐας στην βασική εκπαίδευση, στο τμήμα προχωρημένων, στο αγωνιστικό τμήμα αλλά και στο τμήμα Skipper με δυνατότητα επαγγελματικής σταδιοδρομίας.

Το αγωνιστικό πρόγραμμα του 2018 έχει ήδη βγει και όσοι το επιθυμούν μπορούν να επισκεφθούν τον όμιλο για να γνωρίσουν από κοντά τα σκάφη και τις εγκαταστάσεις του στο λιμάνι της Κεραμωτής. Ωστόσο η δραστηριότητά του επεκτείνεται σε όλο το Θρακικό Πέλαγος και οι δραστηριότητές του θα αφορούν και τους νομούς Ξάνθης, Ροδόπης και Έβρου.

Χαρακτηριστικά αναφέρεται: «Πιστεύοντας όμως πως η ιστιοπλοΐα εκτός από αθλητισμός είναι και τρόπος ζωής, ο όμιλος μας εκτός από τις σχολές, τους αγώνες, τα σεμινάρια και τα αθλητικά τμήματα, προγραμματίζει ημερίδες ενημέρωσης σε όλους τους Νομούς της Περιφέρειας μας, για ένα πρωτοποριακό πρόγραμμα του ομίλου το οποίο λέγεται «Θάλασσα για όλους» και περιλαμβάνει τρεις ενότητες.

1) Ιστιοπλοΐα και τουρισμός.

2) Ιστιοπλοΐα για κάθε ηλικία.

3) Ιστιοπλοΐα και Α.Μ.Ε.Α».

Το Δ.Σ. του ομίλου έχει ως εξής:

Πρόεδρος – Μπένης Δημήτρης

Αντιπρόεδρος – Θαγγόπουλος Θαλλασινός

Γραμματέας – Αντωνιάδης Γρηγόρης

Ταμίας – Κατουρτζίδου Κυριακή

Μέλος – Βαφίας Παναγιώτης

info@nasc.gr           www.nasc.gr             τηλ. 30 25910 51180