Ελπίδες για φίλημα στην Ξάνθη! Διέλυσαν την Τσεχία, πάτησαν κορυφή και πάνε στα τελικά του Euro!!!

 

Μέσα σε όλη την μαυρίλα του ελληνικού ποδοσφαίρου υπάρχει και λίγο φως και αυτό το δίνουν -ως συνήθως- οι νεαρές ηλικίες, οι μικρές εθνικές που κάνουν ότι μπορούν για να αφήσουν το δικό τους αποτύπωμα.

Στο γήπεδο των Πηγαδίων της Ξάνθης, η Εθνική Ελπίδων ήταν για μία ακόμα φορά εξαιρετική και αποδίδοντας εξαιρετικό ποδόσφαιρο σκόρπισε την Τσεχία με 3-0. Κάπως έτσι, η ομάδα του Αντώνη Νικοπολίδη παρέμεινε μόνη κι αήττητη στην κορυφή του ομίλου της με 19 βαθμούς έπειτα από 7 αγωνιστικές και απέκτησε πλεονέκτημα πρόκρισης στην τελική φάση του Euro.

Η Εθνική μπήκε στο γήπεδο με γκολ από τα αποδυτήρια, όταν στο 7ο λεπτό ο Λημνιός αξιοποίησε σέντρα του Μανθάτη και με πλασέ από το ύψος του πέναλτι έκανε το 1-0. Οι παίκτες του Αντώνη Νικοπολίδη συνέχισαν στον ίδιο ρυθμό και μετά από δύο καλές ευκαιρίες με Σάλιακα (17’) και Κουλούρη (20’) βρήκαν και δεύτερο γκολ, όταν ο Κουλούρης βρήκε με παράλληλη μπαλιά τον Μανθάτη κι εκείνος έκανε το 2-0 (31’).

Η αποβολή του Γαλανόπουλου (47’), όχι μόνο δεν πάγωσε την Εθνική Ελπίδων, αλλά θαρρεί κανείς ότι την τσίτωσε κι άλλο, αφού στην επόμενη φάση ο Λημνιός κέρδισε πέναλτι. Ο Κουλούρης αστόχησε στην εκτέλεση, όμως ο Σάλιακας που πήρε το ριμπάουντ έκανε το 3-0 (50’) μέσα σε γενική αποθέωση στο γήπεδο της Ξάνθης που είχε αρκετό κόσμο.

Παρά το αριθμητικό μειονέκτημα, η Εθνική ομάδα δεν ένιωσε ιδιαίτερη πίεση, παρά τα αρκετά στημένα που κέρδισαν οι Τσέχοι γύρω από την περιοχή του Κότσαρη. Μάλιστα ο Λημνιός έχασε σπουδαία ευκαιρία για να πετύχει ακόμα ένα τέρμα (70’), με τους Τσέχους να χάνουν διπλή ευκαιρία τρία λεπτά πριν το τέλος για να πετύχουν έστω το γκολ της τιμής.

ΕΘΝΙΚΗ ΕΛΠΙΔΩΝ (Αντώνης Νικοπολίδης): Κότσαρης, Σάλιακας, Πασαλίδης, Νικολάου, Τσιμίκας, Καραχάλιος, Ανδρούτσος, Γαλανόπουλος, Μανθάτης (75’ Χατζηδιάκος), Λημνιός (85’ Χατζηγιοβάννης), Κουλούρης (82’ Βέργος).

Η ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

1. Ελλάδα  7    19

2. Κροατία    6    13

3. Τσεχία    6    10

4. Λευκορωσία    6    10

5. Μολδαβία    6    3

6. Σαν Μαρίνο    7    0