Volley League: 10 tips για την τελευταία αγωνιστική και τον αγώνα Φοίνικας Σύρου – Εθνικός Αλεξανδρούπολης (20:00, LIVE ThrakiSportS)

 

Ολοκληρώνεται το βράδυ η κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος της Volley League. Ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης που δεδομένα θα αγωνιστεί στα πλέι άουτ διεκδικώντας την παραμονή του, θα αντιμετωπίσει στην Σύρο τον Φοίνικα και το ThrakiSportS σας παρουσιάζει δέκα στοιχεία που πρέπει να ξέρετε ενόψει της τελευταίας αγωνιστικής.

1. Ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης πήγε στην Σύρο για την τελευταία αγωνιστική αλλά θα μείνει μία εβδομάδα στο νησί των Κυκλάδων, καθώς την ερχόμενη Παρασκευή και Σάββατο φιλοξενείται εκεί το φάιναλ φορ του Λιγκ Καπ, στο οποίο επίσης θα λάβει μέρος.

2. Ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης δεδομένα θα αγωνιστεί στα πλέι άουτ αλλά θέλει οπωσδήποτε έστω και για ψυχολογία βαθμό ή βαθμούς, που θα του επιτρέψουν να μην ξεκινήσει με χάντικαπ αυτό το μίνι πρωτάθλημα των έξι αγωνιστικών.

3. Από την άλλη οι συριανοί θέλουν τη νίκη για να κρατήσουν την 3η θέση. Στόχος του Φοίνικα είναι νίκη ακόμα και με 3-2 σετ ώστε να εξασφαλίσει την 3η θέση εφόσον ο Ηρακλής πάρει τρίποντο από τον ΠΑΟΚ. Σε ισοβαθμία Φοίνικας Σύρου και Ηρακλή ο Φοίνικας έχει πλεονέκτημα (3-0, 2-3).

4.  Αν ο Εθνικός πάρει έστω έναν βαθμό, τότε θα φτάσει τους 24 βαθμούς και εφόσον υποθέσουμε ότι ο Ολυμπιακός θα νικήσει τον Παναθηναϊκό με 3-0 ή 3-1 σετ, όπως είναι το λογικό, θα ξεκινήσει χωρίς μειονέκτημα στα πλέι άουτ απέναντι στον Παναθηναϊκό ενώ θα μειώσει στους δύο ή το πολύ τρεις την διαφορά από την όποια ομάδα θα καταλάβει την 9η θέση και θα τους ακολουθήσει στα πλέι άουτ.

5. Υπενθυμίζεται ότι κάθε 3 βαθμοί στην βαθμολογία της κανονικής περιόδου είναι 1,5 βαθμός στα πλέι άουτ. Επομένως, εάν η Νίκη και ο Εθνικός Πειραιώς πιάσουν τους 30 βαθμούς, έχει σημασία ο Εθνικός να πιάσει τους 24 και άρα να μπει με χάντικαπ 3 βαθμών και όχι να μείνει στους 23, οπότε η διαφορά των 7 πόντων στην κανονική περίοδο θα μεταφραστεί σε 4 πόντους στα πλέι άουτ.

6. Ο προπονητής του Εθνικού Αλεξανδρούπολης Σάκης Μουστακίδης δήλωσε στην ιστοσελίδα της ΕΣΑΠ: «Σε μία εβδομάδα παίζουμε δύο αγώνες στο νησί με Φοίνικα και Παμβοχαϊκό. Πρώτα από όλα θέλουμε να παίξουμε ελεύθερα. Θα μπούμε στα πλέι άουτ και είμαστε αποφασισμένοι για όλα. Θα θέλαμε να πάει καλά η εβδομάδα γιατί θα μας βοηθήσει ψυχολογικά και για τους αγώνες των πλέι άουτ».

7. Υπενθυμίζεται ότι ο Εθνικός, όπως αποκάλυψε το ThrakiSportS, θα μείνει μια εβδομάδα στην Συρο καθώς την Παρασκευή αντιμετωπίζει στον ένα ημιτελικό του Λιγκ Καπ τον Παμβοχαϊκό που θεωρητικά κινδυνεύει να παίξει και αυτός πλέι άουτ, αλλά σήμερα παίζει με την ήδη υποβιβασμένη και χωρίς νίκη Παναχαϊκή, οπότε δεν θα κινδυνεύσει.

8.  Από τα υπόλοιπα παιχνίδια που όλα ξεκινούν στις 20:00 ο Εθνικός θα έχει το μυαλό του στο μαυτς Ηρακλής Χαλκίδας – Νίκη Αιγινίου που σε μεγάλο βαθμό θα κρίνει την τρίτη αντίπαλο του Εθνικού στα πλέι άουτ. Εχει φυσικά σημασία και το Εθνικός Πειραιώς – Κηφισιά με τους γηπεδούχους να θέλουν τρίποντο για να εξασφαλιστούν.

9.  Αναφορικά με την προϊστορία στην Σύρο, σε 15 αγώνες ο Φοίνικας Σύρου προηγείται 9-6 στις νίκες. Στο νησί προηγείται ο Φοίνικας με 5-2 νίκες. Πέρυσι πάντως είχε νικήσει ο Εθνικός, φέτος ωστόσο στην Αλεξανδρούπολη είχαν επικρατήσει εύκολα με 3-0 σετ οι νησιώτες.

10.  Διαιτητής της αναμέτρησης της Σύρου θα είναι οι Ονόπας, Βουδούρης. Όπως προαναφέρθηκε όλα τα ματς έχουν κοινή ώρα έναρξης στις 20:00 το βράδυ και το ThrakiSportS θα μεταδώσει απευθείας την εξέλιξη της τελευταίας αγωνιστικής.