ΕΠΣ Έβρου: Μια 11άδα tips για τον 41ο τελικό Κυπέλλου ανάμεσα σε Ορέστη και Φέρες (15:30, LIVE ThrakiSportS)

 

Ορέστης Ορεστιάδας και Θράκη Φερών αναμετρώνται το μεσημέρι του Σαββάτου στον μεγάλο τελικό του Κυπέλλου Ποδοσφαιρικών Σωματείων Έβρου και το ThrakiSportS σας παρουσιάζει αντί pregame μια 11άδα από στοιχεία που πρέπει οπωσδήποτε να ξέρετε για να μπορέσετε απρόσκοπτοι να παρακολουθήσετε τον μεγάλο αγώνα, είτε δια ζώσης στο γήπεδο είτε μέσω του ThrakiSportS.

1. Αυτός είναι ο 41ος τελικός Κυπέλλου της ΕΠΣ Έβρου αλλά ο δεύτερος που διεξάγεται μεταξύ των συγκεκριμένων ομάδων. Είχαν βρεθεί αντιμέτωπες και το 1983, δηλαδή 35 χρόνια πριν, με την αναμέτρηση τότε να κρίνεται στα πέναλτι υπέρ του Ορέστη. Αναλυτικά η προϊστορία των προηγούμενων 40 τελικών με ένα κλικ ΕΔΩ.

2. Ο Ορέστης Ορεστιάδας είναι ο πολυνίκης του θεσμού, καθώς έχει συνολικά 10 κατακτήσεις (από τις 40 διοργανώσεις), δηλαδή μία στις τέσσερις καταλήγει σε αυτόν. Ωστόσο η τελευταία φορά που στέφθηκε κυπελλούχος ήταν τη σεζόν 2003-2004, δηλαδή 14 χρόνια πριν, όταν λύγισε στην παράταση τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης.

3. Από τους 19 τελικούς στους οποίους ο Ορέστης Ορεστιάδας έχει λάβει μέρος, όπως προαναφέρθηκε έχει νικήσει τους 10. Ωστόσο στους τελευταίους πέντε που έλαβε μέρος ηττήθηκε σε όλους (το 2007 από την ΑΕ Νέας Χιλής, το 2009, το 2010 και 2011 από τον Έβρο Σουφλίου και το 2014, πριν τέσσερα χρόνια δηλαδή, από τον Εθνικό Αλεξανδρούπολης).

4. Αντιθέτως η έτερη φιναλίστ, η Θράκη Φερών, δεν έχει κατακτήσει ποτέ τρόπαιο. Αν καταφέρει να κερδίσει θα μπει σε ένα κλαμπ άλλων 11 ομάδων που έχουν από μία κατάκτηση (Εθνικός Λουτρού, Ηρακλής Σαγήνης, Δόξα Τυχερού, ΠΑΕ Πενταλόφου, Άρης Αισύμης, Άλεξ, Σαος Σαμοθράκης, Αετός Λεπτής, ΑΕ Ν. Χιλής, ΑΟ Καππαδοκών, ΑΟ Νεοχωρίου).

5. Δύο φορές στο παρελθόν έχει καταφέρει να φτάσει σε τελικό η Θράκη Φερών. Η πρώτη όπως προαναφέρθηκε ακριβώς πριν 35 χρόνια, το 1983, οπότε και είχε ηττηθεί με 5-4 στην διαδικασία των πέναλτι από τον Ορέστη (κανονική διάρκεια και παράταση 0-0). Δυο χρόνια μετά, το 1985, οι Φέρες είχαν ξαναφτάσει τελικό, αλλά ηττήθηκαν από τον Ηρακλή Σαγήνης.

6. Για να φτάσει στον τελικό η Θράκη Φερών χρειάστηκε να ξεπεράσει τα εμπόδια τεσσάρων αντιπάλων της στο Νότιο Όμιλο του Κυπέλλου. Αρχικά απέκλεισε με 2-1 τον Έβρο Σουφλίου και ακολούθως με το ίδιο σκορ την Ένωση Λυκόφης Κορνοφωλιάς. Στη συνέχεια απέκλεισε στην παράταση με 1-0 τον Ποντιακό και στον τελικό του Νοτίου Ομίλου επικράτησε με 4-1 της ΠΑΕ Νίψας.

7. Η ομάδα του Ορέστη Ορεστιάδας χρειάστηκε να παίξει ένα ματς λιγότερο, αλλά στον άτυπο τελικό του Βορείου Ομίλου και ημιτελικό της διοργάνωσης απέκλεισε με 1-0 την εκπρόσωπο του Έβρου στη Γ’ Εθνική και περσινή τροπαιούχο ΑΕ Διδυμοτείχου, την οποία νίκησε με 1-0 χάρη σε γκολ του Βούλγαρου Ζότεφ. Στον πρώτο γύρο νίκησε με 1-0 τον Άρδα Καστανέων και στον δεύτερο με 3-0 τον Ακρίτα Νέας Βύσσας.

8.  Οι δυο φιναλίστ φέτος μάχονται και για την κατάκτηση του πρωταθλήματος. Μετά από 17 αγωνιστικές ο Ορέστης είναι δεύτερος με 35 βαθμούς αλλά και ένα ματς λιγότερο αφού έχει κάνει το ρεπό του ενώ η Θράκη Φερών έναν πόντο πιο πίσω (πρώτος είναι ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης με 38 πόντους, αναλυτικά η βαθμολογία με ένα κλικ ΕΔΩ). Στο μεταξύ τους παιχνίδι για την 9η και τελευταία για τον πρώτο γύρο αγωνιστική η Θράκη Φερών είχε νικήσει τον Ορέστη με 1-0 και είχε στεφθεί τότε πρωταθλήτρια χειμώνα (θυμηθείτε το ρεπορτάζ του αγώνα με ένα κλικ ΕΔΩ).

9. Με όλα του τα αστέρια και χωρίς προβλήματα τραυματισμών κατεβαίνει στον τελικό ο Ορέστης Ορεστιάδας, αφού ο προπονητής της ομάδας Χρήστος Χρηστούδης έχει στην αποστολή τους Γαλλή, Ζλατάνη, Κοτζά, Καλυμνιό, Κώστογλου, Παρασκευά, Δαρβούδη, Τζουμακίδη, Ηλ. Οτέμπερη, Αθ. Ρουσσίδη, Θ. Ρουσσίδη, Ντινούδη, Κόκκινο, Τσιτσκαρη, Οικονόμου, Αγγελακάκη, Ναλμπάντη και Στ. Πετρόπουλο.

10.  Μια σοβαρή απώλεια μετρά η Θράκη Φερών, αφού δεν θα αγωνιστεί ο αρχηγός της ομάδας Ντόλας που τραυματίστηκε την περασμένη εβδομάδα. Παρόλα αυτά τον πήρε στην αποστολή ο προπονητής της Θράκης Φερών, Σάκης Ζησίδης. Οι υπόλοιποι ποδοσφαιριστές είναι οι Τογγουλίδης, Γκαϊδαρτζάκης, Κολγκέκας, Αντωνιάδης, Μαυρομάτης, Βάρναλης, Γκάκιος, Αλ. Σιδηρόπουλος, Μπόρας, Γ. Σιδηρόπουλος, Τσιπλάκης, Ιακωβίδης, Καλούδης, Ίνδος, Πολίδης, Μπακιρτζόπουλος, Κατσίκας και Παγωνίδης.

11.  Για τον αγώνα δεν εκδόθηκε επίσημη αφίσα από την διοργανώτρια ΕΠΣ Έβρου και έτσι η καθεμιά από τις φιναλίστ με δική της πρωτοβουλία εξέδωσε και άλλη (θυμηθείτε τες με ένα κλικ ΕΔΩ). Διαιτητής ορίστηκε από την Επιτροπή Διαιτησίας της ΕΠΣ Έβρου ο Γιώργος Παπάς με πρώτο βοηθό τον Βασιλόπουλο και δεύτερο τον Κ. Κίτσο ενώ τέταρτος διαιτητής του τελικού θα είναι ο Β. Στρατούδης. Η αναμέτρηση ξεκινά στις 15:30 στο Δημοτικό Στάδιο Σουφλίου «Δημήτρης Μπακιρτζής» και φυσικά θα υπάρχει live κάλυψη από το ThrakiSportS, όπς συνέβη και στους προηγούμενους πέντε τελικούς του Κυπέλλου ΕΠΣ Έβρου.