ΕΠΣ Ξάνθης: Η πορεία του Ορφέα Ξάνθης και του Άρη Αβάτου προς τον τελικό του Κυπέλλου

 

Δυο μέρες έμειναν και μετράμε πλέον αντίστροφα για τον μεγάλο τελικό Κυπέλλου της ΕΠΣ Ξάνθης, όπου θα κονταροχτυπηθούν ο Ορφέας Ξάνθης και ο Άρης Αβάτου, και ήρθε η ώρα να θυμηθούμε τα «εμπόδια» που συνάντησαν οι δύο ομάδες για να φτάσουν την Κυριακή να παίξουν αντιμέτωπες στον τελικό.

Αμφότερες οι δύο ομάδες μπήκαν ένα γύρο αργότερα στο Κύπελλο της ΕΠΣ, αφού μπήκαν απευθείας στη φάση των ομίλων μετά από τη σύμφωνη γνώμη των ίδιων, των υπολοίπων ομάδων, αλλά και της ίδιας της ΕΠΣ.

Πρώτο τριπλό εμπόδιο του Ορφέα λοιπόν, ο όμιλος με τις ομάδες της Δόξας Σταυρούπολης, Κεσσάνης Ερασμίου και Απόλλωνα Ξάνθης. Εκεί όπου η ομάδα του Μπάμπη Χατζημεστή εξασφάλισε εύκολο την πρόκριση με το απόλυτο των βαθμών, κάνοντας αρκετά εύκολα το 3×3 και εξασφαλίζοντας από την δεύτερη κιόλας αγωνιστική την πρόκριση για τους «8».

Το 3×3, όμως, δεν έκανε μόνο ο Ορφέας, αλλά και ο Άρης Αβάτου και μάλιστα σε έναν όμιλο μεγαλύτερης δυσκολίας. Αυτό γιατί η ομάδα του Αβάτου, είχε να αντιμετωπίσει την περσινή φιναλίστ Αναγέννηση Θαλασσιάς, την αήττητη και φαβορί από τότε για την πρωτιά στην Α’ Κατηγορία της ΕΠΣ, Ασπίδα Ξάνθης και την μία εκ των δύο ομάδων έκπληξη φέτος, Αστέρα Μαγικού.

Στους «8» του Κυπέλλου, λοιπόν, η ομάδα του Ορφέα έρχεται αντιμέτωπη με την φιλόδοξη Κεσσάνη Ερασμίου από τη Β’ Κατηγορία της ΕΠΣ Ξάνθης, ενώ ο Άρης Αβάτου κληρώνεται με τον Φίλιππο Δροσερού. Αμφότερες οι ομάδες εξασφάλισαν επίσης εύκολα την πρόκριση στα ημιτελικά, με τον μεν Ορφέα να προκρίνεται με συνολικό σκορ 12-0, και τον δε Άρη με συνολικό σκορ 7-2.

Τελευταίο εμπόδιο για τον Ορφέα Ξάνθης, στα ημιτελικά, η πρωτοπόρος και ήδη πρωταθλήτρια ουσιαστικά της ΕΠΣ Ξάνθης, Ασπίδα Ξάνθης, την οποία και νίκησε στο πρώτο ματς με 2-0 και στον επαναληπτικό με 5-1, αποκλείοντας την και τσεκάροντας το εισιτήριο για τον μεγάλο τελικό.

Από την άλλη το τελευταίο «εμπόδιο» για τον Άρη Αβάτου ήταν ο Εχίνος Σπορ, με την ομάδα του Άρη βέβαια να εξασφαλίζει την πρόκριση στον τελικό από το πρώτο κιόλας παιχνίδι επικρατώντας με 6-0, για να την κλειδώσει στον επαναληπτικό νικώντας και πάλι τον Εχίνο με 5-1.