ΕΠΣ Θράκης: Η πορεία της Δόξας Προσκυνητών και της Δόξας Νέου Σιδηροχωρίου προς τον τελικό Κυπέλλου

 

Οι δύο Δόξες της Ροδόπης, αυτή των Προσκυνητών και αυτή του Νέου Σιδηροχωρίου κονταροχτυπιούνται στον τελικό Κυπέλλου της ΕΠΣ Θράκης σε κάτι λιγότερο από δύο ημέρες και ποια θα ήταν καταλληλότερη στιγμή για να θυμηθούμε την πορεία και τα «εμπόδια» που συνάντησαν στη πορεία τους ως εδώ.

Αμφότερες οι δύο ομάδες ξεκίνησαν από τη φάση των ομίλων, εκεί όπου συνάντησαν και ξεπέρασαν το πρώτο «τριπλό» εμπόδιο, αφού κληρώθηκαν και διεκδίκησαν την πρόκρισή τους στα προημιτελικά με άλλες τρεις ομάδες, για να ακολουθήσουν στη συνέχεια οι διπλοί αγώνες και να φτάσουμε μεθαύριο να κοντράρονται μεταξύ τους για την πολυπόθητη κούπα.

Η μεν Δόξα Προσκυνητών κληρώθηκε στον όμιλό της, μαζί με τον ΑΟ Φαναρίου, την δυνατή Ελπίδα Σαπών και τον ΑΟ Μεσσούνης και προκρίθηκε στην επόμενη φάση συγκεντρώνοντας 5 βαθμούς από το σύνολο των 9 που θα μπορούσε, αφού έμεινε στην ισοπαλία με την Ελπίδα και τον ΑΟ Μεσσούνης.

Από την άλλη η Δόξα Νέου Σιδηροχωρίου στον όμιλό της είχε τον Πανθρακικό, τη Δόξα Σώστη και τον ΠΑΟΚ Κομοτηνής, και έφυγε αλώβητη, αλλά επίσης με μία βαθμολογική απώλεια, αφού νίκησε μεν τους Πανθρακικό και ΠΑΟΚ Κομοτηνής, αλλά έμεινε στην ισοπαλία με την Δόξα Σώστη.

Στους «8» της διοργάνωσης οι Προσκυνητές αντιμετώπισαν σε διπλό αγώνα τον ΠΑΟΚ Κοσμίου και πανηγύρισαν τη πρόκριση με συνολικό σκορ 8-1 (έχασαν 0-1 στην έδρα τους και κέρδισαν εκτός έδρας με 0-8), για να ακολουθήσει η πρόκριση και από τα ημιτελικά επί του Μέγα Αλέξανδρου Ιάσμου με το οριακό συνολικό σκορ 4-3.

Από την άλλη στα προημιτελικά το Σιδηροχώρι αντιμετώπισε την Ελπίδα Σαπών και δε δυσκολεύθηκε να περάσει στην ημιτελική φάση, επικρατώντας με συνολικό σκορ 5-0 (3-0 εντός έδρας και 0-2 εκτός έδρας), για να συναντήσει ως τελευταίο εμπόδιο την ομάδα της Δόξας Γρατινής στα ημιτελικά και να προκριθεί επίσης σχετικά εύκολα με συνολικό σκορ 6-1.