Μπαλάκια από τον… Βόλο αγόρασε με απευθείας ανάθεση ο Δήμος Αλεξανδρούπολης! Και άλλα «αθλητικά» έξοδα εκτός Θράκης…

 

Αρκετές αθλητικές εκδηλώσεις και σε διαφορετικά αθλήματα πραγματοποιήθηκαν το τελευταίο δεκαπενθήμερο στην Αλεξανδρούπολη με την συμβολή του Δήμου, ενισχύοντας τον αθλητικό τουρισμό της πόλης.

Αίσθηση ωστόσο προκαλεί η αποκάλυψη ότι πολλά από τα δημοτικά χρήματα που δαπανήθηκαν προς αυτήν την κατεύθυνση δεν παρέμειναν στην πόλη, ούτε καν στην Θράκη, αλλά κατευθύνθηκαν και μάλιστα με απευθείας αναθέσεις σε εταιρείες που έχουν την έδρα τους στην Αθήνα, την Θεσσαλονίκη, ακόμα και τον… Βόλο. Και όλα αυτά σε μια περίοδο που ο Δήμος Αλεξανδρούπολης ελέγχεται από πολιτικά μέσα ενημέρωσης για τα χρήματα που δίνει σε εταιρίες εκτός της πόλης και γενικά του Έβρου.

Το πιο χαρακτηριστικό παράδειγμα από αυτά είναι το γεγονός ότι αγοράστηκαν περίπου 300 μπαλάκια του τένις από εταιρεία του Βόλου με απευθείας ανάθεση. Το ποσό δεν είναι ιδιαιτέρως σημαντικό, καθώς μιλάμε για 380 ευρώ προκειμένου να αποκτηθούν τέσσερα κιβώτια με  72 μπαλάκια το καθένα. Ωστόσο όπως και να το κάνουμε, αίσθηση προκαλεί ότι η απευθείας ανάθεση έχει γίνει σε εταιρεία που έχει την έδρα της στον Βόλο. Βεβαίως καλώς έγινε αν έχει προηγηθεί μια άτυπη έρευνα και έχει δοθεί η καλύτερη τιμή, αλλά σε κάθε περίπτωση η επιλογή μιας πόλης όπως ο Βόλος, που μάλιστα στο πρόσφατο παρελθόν έχει «αρπάξει» από την Αλεξανδρούπολη αθλητικές διοργανώσεις αναπτύσσοντας τον αθλητικό τουρισμό, προκαλεί έκπληξη.

Στην ίδια λογική, όπως έχει αποκαλύψει το ThrakiSportS, ανατέθηκε και πάλι απευθείας και όχι μέσω κάποιου διαγωνισμού, καθώς κάτι τέτοιο επιτρέπεται και ορθά λόγω χαμηλού ποσού αλλά και λόγω του επείγοντος εκπλήρωσης του αιτήματος, σε μια εταιρεία της Θεσσαλονίκης η μεταφορά από την Θεσσαλονίκη στην Αλεξανδρούπολη και η επιστροφή των τραπεζιών του πινγκ πονγκ που γέμισαν το προπερασμένο Σαββατοκύριακο το «Μιχάλης Παρασκευόπουλος», που κόστισε περίπου 850 ευρώ (η φωτο του Thrakisport με τον δήμαρχο Βαγγέλη Λαμπάκη να παίζει πινγκ πονγκ είναι από αυτήν την διοργάνωση).

Πέραν αυτών όμως, σε εταιρείες εκτός Θράκης δίνονται και οι προμήθειες κυπέλλων και μεταλλίων. Όπως πληροφορείται το ThrakiSportS, σε εταιρεία της Αθήνας ανατέθηκαν τα έπαθλα για τους νικητές της κολυμβητικής τριεθνούς συνάντησης που διοργάνωσε το περασμένο Σαββατοκύριακο ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης αλλά και της Ορφικής Συνάντησης Στίβου που διοργανώνεται αυτό το Σάββατο στο “Φώτης Κοσμάς”. Επίσης, σε εταιρεία της… Λάρισας ανατέθηκε η προμήθεια επάθλων για το Πρωτάθλημα Τένις που φιλοξενήθηκε στις εγκαταστάσεις του Ομίλου Αντισφαίρισης (για το ίδιο που δόθηκε στον γειτονικό Βόλο η προμήθεια για τα μπαλάκια). Σε όλες αυτές τις περιπτώσεις μιλάμε για απευθείας αναθέσεις και για σχετικά μικρά ποσά που πάντα κυμαίνονται κάτω των 1.000 ευρώ.