Waterpolo Challenge στην Αλεξανδρούπολη το Σαββατοκύριακο από τον θρύλο της υδατοσφαίρισης και Εβρίτη γαμπρό Θοδωρή Χατζηθεοδώρου

 

Ο Θοδωρής Χατζηθεοδώρου είναι ένα από τα μεγαλύτερα ονόματα που έχει αναδείξει η ελληνική υδατοσφαίριση. Είναι όμως και Θρακιώτης, έστω και εξ αγχιστείας, καθώς η συζυγός του είναι Αλεξανδρουπολίτισσα.

Εδώ και ένα χρόνια βρίσκεται σε επαφή αι στενή συνεργασία με τον ακούραστο εργάτη του υγρού στίβου στην Αλεξανδρούπολη, τον Αυγερινό Μεζινέζη, ο οποίος το τελευταίο διάστημα έχει το αξίωμα του προέδρου στον ΜΓΣ Εθνικό Αλεξανδρούπολης.

Οι δύο αυτοί λόγοι αλλά και το γεγονός ότι πλέον η Αλεξανδρούπολη διαθέτει ένα από τα πιο σύγχρονα κολυμβητήρια στην χώρα, εξηγούν γιατί επελέγη η πρωτεύουσα του Έβρου για το 1ο Chatzitheodorou Waterpolo Challenge, το οποίο θα φιλοξενηθεί το προσεχές Σαββατοκύριακο 24 και 25 Μαρτίου στο Δημοτικό Κολυμβητήριο «Δημοσθένης Μιχαλεντζάκης».

Πρόκειται για μια ξεχωριστή δράση, που  συγγενεύει με τις αντίστοιχες της Ιταλίας (Calcaterra Challenge), της Ουγγαρίας (Fodor Challenge), της Κροατίας (Barac Challenge) και της Ισπανίας (Estiarte Challenge). Ενα κορυφαίο όνομα του χώρου αναλαμβάνει να μάθει τα μυστικά του αθλήματος της υδατοσφαίρισης σε παιδιά κάτω των 13 ετών, μέσα από επισκέψεις σε σχολεία αλλά και επισκέψεις σχολείων στο κολυμβητήριο όπου θα φιλοξενηθούν συνολικά αντιπροσωπίες επτά ομάδων, οι τέσσερις από τις οποίες από το εξωτερικό.

Το Chatzitheodorou Waterpolo Challenge εξελίσσεται εντός μιας αγωνιστικής περιόδου 6 μηνών σε 4 επιλεγμένες πόλεις της Κεντρικής και Βόρειας Ελλάδας, με πρώτη την Αλεξανδρούπολη και στόχο την προβολή και ανάπτυξη του αθλήματος σε τοπικό αλλά και διεθνές επίπεδο με αθλητές ηλικιακών κατηγοριών, οι οποίες δεν εντάσσονται στον προγραμματισμό πανελληνίων διοργανώσεων της Ελληνικής Κολυμβητικής Ομοσπονδίας.