Ιδανικό ξεκίνημα για την Εθνική Παίδων με χρυσό σκόρερ τον Φάκη της Ξάνθης παρά την αποβολή του Θυμιάνη

 

Με το «καλημέρα» στην Elite Round η Εθνική Παίδων και γκολ του παίκτη της Ξάνθης Γιάννη Φάκη, έβαλε τα  θεμέλια πρόκρισης καθώς κατάφερε να επικρατήσει στην πρεμιέρα της στον 8ο όμιλο με 1-0 της U17 της Σκωτίας στο Παμπελοπονησιακό.

Το γκολ του Σερραίου επιθετικού της Κ17 της Ξάνθης Γιάννη Φάκη ήρθε στο 56′ με πολύ ωραίο τελείωμα μετά από ασίστ του Αλεξανδρόπουλου.

Με την αποβολή του Κώστα Θυμιάνη της Ξάνθης επίσης για χτύπημα εκτός φάσης στο 64΄ το παιχνίδι πήγε να στραβώσει αλλά η Εθνική μας έδειξε ψυχραιμία και ήταν αυτή που συνέχισε να δημιουργεί φάσεις. Θα μπορούσε «κλειδώσει» τη νίκη καθώς το σουτ του Καραγιάννη στο 74΄σταμάτησε στο δοκάρι.

Συγκεκριμένα εκτός από την απευθείας κόκκινη στην Θυμιάνη (υπάρχουν πολλά παράπονα από πλευράς Ελλάδας) κίτρινη δέχθηκαν οι Αθανασακόπουλος, Αλεξανδρόπουλος, Βουτσάς, Γκοτζαμανίδης, Κωνσταντινίδης.

Οι επόμενοι αγώνες της Εθνικής είναι στις 24/3 με Γερμανία – Ελλάδα και 27/3 με Νορβηγία.

ΕΛΛΑΔΑ (Βασίλης Γεωργόπουλος): Μανδάς, Θυμιάνης, Μαρτίνης, Καραγιάννης, Γκοτζαμανίδης, Αλεξανδρόπουλος, Θεοδωρίδης (54΄Βουτσάς), Μαυρουδής, Αθανασακόπουλος (67΄Κωνσταντινίδης), Μούγιος, Φάκης (72΄Σερπέζης).