Δυο ευρωπαϊκές κούπες «για τα δυο παλικάρια που κρατούνται όμηροι στην Τουρκία» διεκδικεί ο Ολυμπιακός

 

Λίγες μέρες πριν από τον εορτασμό της εθνικής επετείου το βόλεϊ του Ολυμπιακού έκανε τη δική του επανάσταση υψώνοντας λάβαρο ευρωπαϊκού τελικού τόσο στους άνδρες όσο και στις γυναίκες.

Σε διάστημα είκοσι λεπτών προκρίθηκαν στους τελικούς του Τσάλεντζ Καπ η ομάδα ανδρών και η ομάδα γυναικών. Οι γυναίκες είχαν το πιο δύσκολο έργο, αφού έπρεπε να υπερασπιστούν στο Κράσνονταρ το ισχνό 3-2 από του Ρέντη. Δεν περιορίστηκαν ωστόσο σε αυτό αλλά πέτυχαν νίκη με 3-0 σετ και πήραν πανηγυρική πρόκριση στον τελικό της διοργάνωσης.

Τις μιμήθηκαν οι άνδρες που λίγη ώρα αργότερα έφτασαν επίσης σε θρίαμβο με 3-0 επί της ρωσικής Σουργκούτ. Με το ίδιο σκορ είχε νικήσει και στην Ρωσία η ομάδα των Ανδρέα Ανδρεάδη, Άκη Δαρίδη και Παρασκευά Τσέλιου. Μάλιστα λίγο μετά από εκεί τη νίκη ο Λευτέρης Χρυσοφάκης, υπεύθυνος στο τμήμα βόλεϊ του Ολυμπιακού, είχε σπεύσει να γράψει στο facebook:

«ΝΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΩ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ,ΑΛΛΑ ΟΛΟ ΤΟ ΚΟΙΝΟ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ,ΕΑΝ ΠΑΝΕ ΚΑΤ ΕΥΧΗΝ ΓΙΑ ΕΜΑΣ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΒΔΟΜΑΔΑ ΣΤΟ ΡΕΝΤΗ ΜΕ ΤΗΝ ΡΩΣΙΚΗ,ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΠΙΘΑΝΟΝ Η ΟΜΑΔΑ ΜΑΣ ΝΑ ΠΑΙΞΕΙ ΜΕ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΚΗ ΑΝΚΑΡΑ,ΚΑΘΩΣ Η ΑΝΚΑΡΑ ΚΕΡΔΙΣΕ ΣΗΜΕΡΑ ΣΤΟ ΠΡΩΤΟ ΜΑΤΣ,ΣΤΟ ΑΛΛΟ ΖΕΥΓΑΡΙ ΤΟΥ ΗΜΙΤΕΛΙΚΟΥ,ΤΗΝ ΡΑΒΕΝΑ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΙΤΑΛΙΑ ΜΕ 0-3.ΝΟΜΙΖΩ ΘΑ ΕΧΕΙ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ.ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΜΑΤΣ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΤΗΝ
ΤΟΥΡΚΙΑ ΤΗΝ ΜΕΓΑΛΗ ΤΕΤΑΡΤΗ ΚΑΙ ΤΗΝ ΤΕΤΑΡΤΗ ΤΟΥ ΠΑΣΧΑ ΠΕΙΡΑΙΑ…… (…) ΑΝ ΠΕΡΑΣΟΥΜΕ ΤΕΛΙΚΟ ΕΜΕΙΣ ΜΕ ΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΚΗ,ΕΧΟΥΜΕ ΕΝΑ ΛΟΓΟ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΝΑ ΔΩΣΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΗΝ ΨΥΧΗ ΜΑΣ ΣΤΟ ΓΗΠΕΔΟ ΓΙΑ ΤΑ ΔΥΟ ΠΑΛΙΚΑΡΙΑ ΠΟΥ ΚΡΑΤΟΥΝΤΑΙ ΟΜΗΡΟΙ ΣΤΗΝ ΤΟΥΡΚΙΑ.??????»

Η αλήθεια είναι ωστόσο ότι παρά τις περί του αντιθέτου προβλέψεις, τελικά ο Ολυμπιακός στους άνδρες δεν θα τεθεί αντιμέτωπος με την τουρκική ομάδα στον μεγάλο τελικό του Τσάλεντζ Καπ. Η Ραβέννα πήγε μέσα στην Άγκυρα και πήρε το αίμα της πίσω για την ήττα στην Ιταλία την περασμένη εβδομάδα, κατακτώντας και το χρυσό σετ και παίρνοντας την πρόκριση για τον τελικό με τον Ολυμπιακό. Ο πρώτος τελικός βάσει του υπάρχοντος προγράμματος θα γίνει τη Μεγάλη Τετάρτη 4 Απριλίου στην Ιταλία και ο επαναληπτικός την Τετάρτη του Πάσχα 11 Απριλίου στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας, όπως το 1992 που αυτές οι ίδιες ομάδες είχαν αναμετρηθεί σε τελικό. Τότε ο Ολυμπιακός είχε χάσει από την κορυφαία ομάδα του κόσμου, που είχε στη σύνθεσή της τους Κίραλι, Τιμονς, Γκαρντίνι, Μαργκούτι, Βούλο και προπονητή τον μετέπειτα του Ολυμπιακού και νυν του ΠΑΟΚ Ντανιέλ Ρίτσι με 3-0 αλλά η τωρινή Ραβένα παίζεται και αυτή τη φορά ο Ολυμπιακός είναι το φαβορί.

Και μπορεί οι άνδρες να μην παίξουν απέναντι σε τουρκική ομάδα και να έχουν «ένα λόγο παραπάνω να δώσουν και την ψυχή τους για τα δυο παλικάρια που κρατούνται όμηροι στην Τουρκία», όπως είχε γράψει την περασμένη εβδομάδα ο υπεύθυνος του τμήματος βόλεϊ του Ολυμπιακού, ωστόσο στο γυναικείο Τσάλεντζ Καπ θα έχουμε μια ελληνοτουρκική μάχη, καθώς η ομάδα που προκρίθηκε από τον άλλο ημιτελικό είναι η τουρκική Μπούρσα. Το πρώτο ματς θα γίνει Μεγάλη Τετάρτη στο Ρέντη και η ρεβάνς και  πάλι στην Τουρκία στις 11 Απριλίου, όπως είχε συμβεί και πέρυσι, όταν αυτές οι ίδιες ομάδες είχαν βρεθεί ξανά αντιμέτωπες στον τελικό με τις Τουρκάλες να κατακτούν τον ευρωπαϊκό τίτλο. Βέβαια, φαβορί είναι οι Τουρκάλες που έχουν ενισχυθεί σε σχέση με πέρυσι, αλλά όπως έγραψε και ο Χρυσοφάκης, υπάρχει λόγος και μάλιστα σοβαρός για να προσπαθήσουν τα κορίτσια να ανατρέψουν τα προγνωστικά και να πανηγυρίσουν μέσα στην Προύσα μια ευρωπαϊκή κούπα…