Άλλαξε τον βολεϊκό χάρτη της Ορεστιάδας ο Άθλος και φλερτάρει με την άνοδο στην Α1

 

 Η Ορεστιάδα χαρακτηρίστηκε δικαιολογημένα ως η “μητρόπολη” του ελληνικού βόλεϊ, καθώς ο ΑΟ Ορεστιάδας “μεσουρανούσε” την δεκαετία του 90 τόσο με μεγάλες επιτυχίες σε Ελλάδα και Ευρώπη όσο και με συνεχή τροφοδότηση στις εθνικές ομάδες.

Μια εικοσαετία μετά, ο ΑΟ Ορεστιάδας πλέον καταστρώνει τα σχέδια του για το τοπικό πρωτάθλημα με ένα νεανικό ρόστερ, την ίδια στιγμή που ο Άθλος Ορεστιάδας, μια ομάδα που ιδρύθηκε μόλις πριν δυόμισι χρόνια μέσα από τα σπλάχνα του ΑΟΟ, διεκδικεί την άνοδο στην Α1.

Η ομάδα που ίδρυσαν ο Γιώργος Τσολακίδης, ο Γιάννης Καρράς και η παρέα τους, μετά την αποχώρηση από τους πράσινους του Βορείου Έβρου, έχοντας φέτος στον πάγκο τον «μετρ των ανόδων» Παναγιώτη Τσακμάκη, θέλει να παλέψει στα ίσα απέναντι στην ιδιαίτερα ισχυρή ΧΑΝΘ και με όπλο την εμπειρία των αθλητών του θα προσπαθήσει να επαναφέρει το βόλεϊ της πόλης στην Α1.

Το γεγονός ότι την ίδια στιγμή ο Εθνικός Αλεξανδρούπολης κινδυνεύει να υποβιβαστεί και θα παλέψει για την παραμονή του στην Volley League δημιουργεί ένα επιπρόσθετο χρέος στους Ορεστιαδίτες, ώστε σε κάθε περίπτωση ο νομός Έβρου να μην μείνει χωρίς εκπροσώπηση στα μεγάλα σαλόνια,

Σίγουρα η αποστολή της ανόδου μόνο εύκολη δεν είναι άλλα όλοι οι άνθρωποι του Άθλου στην ακριτική Ορεστιάδα θεωρούν ότι αφού έχουν επιτευχθεί τόσοι άθλοι μέχρι στιγμής, μπορεί να επιτευχθεί ένας ακόμα, ο πιο σημαντικός. Σε κάθε περίπτωση είναι αποφασισμένοι να τιμήσουν την πλούσια βολεικη παράδοση και να φέρουν την χαμένη αίγλη στο “Νίκος Σαμαράς”…